Забужко в УжНУ висловила сподівання, що закарпатці розуміють, що гроші ще не закінчилися

Забужко в УжНУ висловила сподівання, що закарпатці розуміють, що гроші ще не закінчилися
Поясніть у Києві, що ми тут багато років живемо, ми різні, але ми – не сепаратисти і не хочемо нікуди від'єднуватися – звернулася одна з присутніх на зустрічі до письменниці Оксани Забужко під час презентації її 2 книг у залі ректорату УжНУ. Забужко зазначила, що дуже важливо, хто і з якими словами є спікером від регіону, що чує Київ, інші області від Закарпаття і про Закарпаття.

 

"Скільки б ви не кричали, що цей спікер, Балога, Ратушняк чи хто там ще, вас не представляє, що ви його не вповноважували і думаєте інакше, ситуація не зміниться", – наголосила письменниця.  

На її думку, поки немає єдиного тижневика, який би читала і обговорювала вся думаюча Україна – наша незалежність не відбулася. Українські ЗМІ, вважає, востаннє на 2004 рік, ще до Помаранчевої революції, були відносно українськими.

Після розпаду СРСР керівникам України московські володарі дали "подержать  территорию", погріти місце, поки все повернеться назад. Вони у 93-му задушили демократію в Росії. А у нас із виборів 94-го прагнули відновити СРСР. Книга президента Леоніда Кучми "Україна - не Росія", яка вийшла в Росії, була пояснювальною запискою "чому не впорався", – ділилася думками Забужко.  

Письменниця наголосила, що зараз гроші продовжують виділятися на захоплення мізків,  "сподіваюся, закарпатці цього свідомі. Ми вистояли, але ще не виграли цю війну".

На презентації Забужко також розповіла про свої дитячі враження від Ужгорода і навела приклади "метафізики в історії" – філософією життя від одного з діячів культури Росії та розповідь міністра Нищука про призначення вертолітного майданчика у Каневі. А ще – поділилася, коли і як почалася її власна мобілізація на нинішню війну,  які помилки СРСР врахувала нинішня Російська імперія, і навела аналогію з ситуацією, коли "центровим" у квартир стає туалет.

uzhgorod.net.ua

 

25 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів