Арія Возного а-ля „теєто-як-його” у виконанні Слободи

Сатиричного персонажа Возного з п’єси І. Котляревського „Наталка Полтавка” нагадував Сергій Слободянюк під час прес-конференції, яку похапцем організував, аби спростувати чутки, що „недруги” скинули його з головування в обласній спілці ветеранів Афганістану.

 

Якщо улюбленим словом підстаркуватого Возного було ?те?то-як-його?, то молодикуватий Слобода скрізь приправляв бесіду за взірцем дешевого анекдоту невизначеним артиклем ?розумі?те, е-е-е?...
Як застерігав класик: ?Мужича правда ?сть колюча, а панська на всі боки гнуча!? Так і антигерой ужгородських вулиць забув про ?славні? діла передвиборної доби, де він чи то в якості головного туриста області, чи в ролі першого бригадира міста, апологета Януковича, бігав виборчими дільницями і лякав чесний люд ?розборками? в разі неслухнянства. Забув С?рий і про махлювання преференціями афганців у Спілці, зокрема історію про безвісти зниклий мікроавтобус ?Газель?, розграбовані два військових містечка, про викрутаси з кафе, де мали відпочивати душею і тілом ветерани, та чомусь бар звеселя? інших осіб. Зрозуміло, що рано чи пізно такі ?фінти? мусили ?дістати? афганців, а коли вони у гніві ? їх краще десятою дорогою оминати. Сталося те, що місцеві тлумачі прогнозували давно. Афганська Спілка тріснула по швах, як зношені ногавиці. Смута посіялася в афганських шеренгах. Ті воїни, що хочуть, аби їх численними клопотами направду переймалися, а не фіктивно, як це було донедавна, бачать своїм керманичем ?вгена Ластівку. Прогресивні ряди з дня на день зростають, а баритон Слободи дедалі більше нагаду? глас волаючого у пустелі.

Варто було піти на журналістську здибанку з екс-туристом хоча б тому, що кострубата балачка складалася з ?перлів?, до яких далеко їх Рудому зачинателю. ? Балога не керівник краю, то людина, яка купила собі плантацію-фазенду у вигляді Закарпатської області,?? вирік Слобода, як Леонсіо з ?Рабині ?заури?. Далі посипалися сентенції, достойні Камасутри: ?Влада змушу? нас ставати у позу, тому треба їх ставити у відповідну позу?.

На мо? запитання, чи визначився він, Слободянюк, зі ступенем особистої антипатії до кожного з місцевих політиків (а до когорти персональних ворогів він позачисляв безліч авторитетних персоналій області), порозкинувши мізками колишній валютник заявив, що нема для нього кровніших недругів, ніж Ратушняк і Сембер! А от ?замовили? знищення афганського руху в регіоні, використовуючи пряму мову Слободи: ?дискредитоване чадо і бувший кагебіст Михайло Попович, ?вген Ясінський, якому революція попсувала кров, і Гаваші, який диха? ядом на афганців?. Добрі людоньки, папір почервонів би від ганьби, якби я у повному обсязі виклала усі нісенітниці, які белькотав ?кухар-афганець? проти закарпатських достойників.

На Ластівку ж Слободянюк зла не трима?: ?Я ставлюся до нього, як до інваліда війни. Ластівка повернеться в організацію після виборів, коли зрозумі?, що його використали і викинули?. Під журналістським прицілом винуватець прес-конференції зізнався, що в Афгані варив кашу на кухні, аргументувавши важливість сво?ї ?бойової? роботи так: ?А що тут поганого? Хто їх мав годувати? Це ж не астронавти, що їм тюбик даш!..? Який неймовірний політ фантазії і незбагненний для вищої школи інтелект! Воно й не дивно, що президентські вибори принесли тріскуче фіаско Януковичеві: який сам, такий крам!

[i]Tribuna.org.ua[/i]

 

24 липня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів