Співпраця Закарпаття з найпотужнішим у Чехії Устецьким краєм дасть змогу залучити гранти

Співпраця Закарпаття з найпотужнішим у Чехії Устецьким краєм дасть змогу залучити гранти
Це дасть можливість уже нинішнього і протягом наступних років додатково залучити кошти для соціального розвитку територіальних громад області у вигляді технічної допомоги з регіональних європейських фондів на виконання проектів у навчальних та соціально-культурних закладах.

 

На розгляд депутатів обласної ради вноситься проект рішення «Про встановлення партнерства між Закарпатською областю та Устецьким краєм Чеської Республіки», що опублікований на сайті облради в розділі «Проекти рішень».Пропонується також схвалити текст угоди про співробітництво між Закарпатською обласною радою України та Устецьким краєм Чеської Республіки і доручити голові  обласної ради здійснити її підписання.

У пояснювальній записці зазначається, що під час візиту на Закарпаття делегації Устецького краю Чеської Республіки, очолюваної гетьманом краю Олдржіхом  Бубенічком, 21-24 серпня 2016 року було домовлено про встановлення партнерських відносин  між двома регіонами - Устецьким краєм (Чеська Республіка) та Закарпатською областю (Україна)

Враховуючи зацікавленість обох сторін та переконання, що розвиток взаємної співпраці обох регіонів сприятиме поглибленню добрих стосунків та взаємовигідних контактів між обома сторонами, а також враховуючи результати попередньої співпраці, досягнуті домовленості під час візиту делегації Закарпатської області до Устецького краю 4-5 травня 2016 року, сторони домовилися про необхідність підготовки відповідної  угоди.

За цей час в Устецькому краї відбулися вибори регіонального представницького органу самоврядування, який знову очолив Олдржіх Бубенічек.

У продовження контактів між керівництвом Закарпатської обласної ради та Устецького краю  виконавчі апарати обох сторін здійснили підготовку проектів Угоди про співробітництво між Закарпатською обласною радою України та Устецьким краєм Чеської Республіки. Ведеться процедура їх попереднього схвалення.

       Метою цієї Угоди є розвиток взаємних контактів та співробітництва між Закарпатською областю та Устецьким краєм у формі одноразових і довгострокових проектів та діяльності у таких галузях як економіка, загальна та професійна освіта, науково-технічна співпраця, захист навколишнього середовища, культурної та природної спадщини,туризм, розвиток сіл і міст,культурне, громадське та спортивне життя; співпраця між органами влади та установами сільського господарства, використання міжнародних структурних фондів та інших фінансових інституцій, що підтримують розвиток.

За словами розробників цього проекту рішення, підписання та реалізація зазначеної Угоди дасть можливість уже нинішнього і протягом наступних років  додатково залучити кошти для  соціального розвитку територіальних громад області у вигляді технічної допомоги з регіональних європейських фондів на виконання проектів у навчальних та соціально-культурних закладах. Цим самим Угода сприятиме виконанню Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2017 та 2018 роки,  дальшому розвитку  співпраці між територіальними громадами обох регіонів України та Чеської Республіки, підвищенню рівня задоволення освітніх та соціально-культурних потреб населення, зміцненню дружби між українським та чеським  народами.

То ж, враховуючи зазначене та для подальшого розвитку транскордонного співробітництва, як важливої складової розвитку міжнародної співпраці регіонів України та виконання Програм економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2017 та 2018 роки, й пропонується схвалити даний проект рішення.

Прес-служба Закарпатської облради

 

28 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів