Виходить у світ 13-та стрічка закарпатського режисера В'ячеслава Бігуна «Між пеклом і раєм»

Виходить у світ 13-та стрічка закарпатського режисера В'ячеслава Бігуна «Між пеклом і раєм»
Тячівська прем’єра фільму «Між пеклом і раєм» про унікальну справу в Євросуді відбудеться у неділю, 2 квітня.

 

Тринадцята стрічка закарпатського режисера В'ячеслава Бігуна «Між пеклом і раєм» присвячена унікальній справі Європейського суду з прав людини, в якій боротьба за права дітей приводить батьків до Страсбургу. Фільм створено за матеріалами першої української екологічної справи в Європейському суді «Дубецька та інші проти України» (Заява № 30499/03) та входить до серії фільмів режисера «Україна в Суді».

Фільм вперше побачать глядачі 2 квітня в Тячеві, рідному місті режисера. Стрічка допрем’єрно номінувалася на кінофестивалях у Великобританії («We The People Film Festival»), «ПолтаваДок» та демонструвалася під час спеціальних показів. У вільному доступі на каналі режисера вже розміщено апокрифи фільму — додаткові матеріали, які заінтригують тих, хто бажає дізнатися про драму героїв фільму та захист прав у Європейському суді.

Фільм присвячено оператору стрічки Борису Ухову (1968-2016), який відійшов у засвіти.

Нагадаємо, що фільми режисера «Довженко. Український Гомер кіно», «Найближчі до Бога» та «Страсті» номіновано на IV Міжнародний фестиваль історичного кіно, який відбудеться 7-9 квітня в Києві.

В’ячеслав Бігун — кінематографіст і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Навчався й працював у провідних університетах і наукових установах (Львівський університет, Інститут держави і права НАН України, Гейдельберг, Сорбонна та ін.), юристом — в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва. Автор більше 500 публікацій й більше 10 фільмів, які за останні роки мали більше ста показів у 29 країнах і удостоєні більше 20 нагород, частина з яких представлена у вільному доступі. Найбільш продуктивний кінорежисер за даними каталогів «Українські фільми», виданих у 2016 та 2015 роках Держкіно, та Міжнародної кінобази (IMDb). Режисер неодноразово відзначався і за активну популяризацію українського кіно.

 

29 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів