Закарпатські угорці таки отримають право мати подвійне громадянство?

Закарпатські угорці таки отримають право мати подвійне громадянство?
Двосторонню угоду про це ніби-то домовилися укласти Віктор Орбан і Петро Порошенко під час зустрічі на Мальті.

 

На Мальті президент України і прем'єр-міністр Угорщини зустрілися під час конгресу Європейської народної партії. Два політика поговорили про двосторонню угоду щодо подвійного громадянства для угорців, які проживають в Україні, здебільшого на Закарпатті.

Під час зустрічі Віктор Орбан запевнив Петра Порошенка у тім, що Угорщина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Також прем'єр-міністр Угорщини підкреслив, що Угорщина прагне підтримувати двостороннє співробітництво в галузі енергетики, в тому числі спільних дій проти проекту Nord Stream 2.

Президент України і прем'єр-міністр Угорщини (офіційно це ще не підтверджено!) домовилися укласти двосторонню угоду між Угорщиною і Україною відносно подвійного громадянства угорців, які мешкають в Україні. Щоправда, у повідомленні прес-служби президента України нема жодного слова про домовленості щодо подвійного громадянства, натомість є фрагмент про застереження щодо заяв окремих угорських політиків про територіальну автономію українських угорців.

 

30 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів