Міський голова Богдан Андріїв: Будь-які конфлікти потрібно вирішувати виключно мирним шляхом і в правовому полі

Міський голова Богдан Андріїв: Будь-які конфлікти потрібно вирішувати виключно мирним шляхом і в правовому полі
Сьогодні, після оголошення вимушеної перерви у роботі сесії Ужгородської міської ради, Богдан Андріїв прокоментував ситуацію, яка виникла під час сесійного засідання.

 

27 депутатів Ужгородської міської ради проголосували за те, щоб зняти з розгляду проект рішення №657 "Про надання земельної ділянки" на Минайській, 71.

"Вважаю, що представники обох конфесій - і Української Православної церкви Московського патріархату, і Української автокефальної православної церкви Київського патріархату - повинні сісти за стіл переговорів, щоб мирно вирішити конфлікт, який триває вже з 2002 року.

Я за мирне вирішення конфліктів. Неодноразово наводив приклади: у центрі Ужгорода, на вулиці Цегольнянській, поруч дві церкви - греко-католицька та Православна церква Московського патріархату, правлять службу і в одному, і в іншому храмі, ніколи не бачив там жодних проблем. Є приклади, де в інших населених пунктах в одному храмі службу правлять почергово священнослужителі різних конфесій.

Тому ще раз наголошу: вважаю, священнослужителям, парафіянам слід знайти консенсус, а не вирішувати конфлікти з криками та взаємними образами".

Ужгородська міська рада

 

30 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів