Кінофестивальний хіт про війну покажуть 2 квітня на батьківщині режисера В'ячеслава Бігуна в Тячеві

Кінофестивальний хіт про війну покажуть 2 квітня на батьківщині режисера В'ячеслава Бігуна в Тячеві
Фільм В'ячеслава Бігуна «Найближчі до Бога», кінофестивальний хіт про війну, покажуть 2 квітня в Тячеві під час спеціальної зустрічі з режисером.

 

Зворушлива кінокартина сімейного жертвоприношення нової європейської війни «Найближчі до Бога» показує зруйновану, але надихаючу сім’ю в Дніпрі в образах дідуся та внучки. Забезпечений молодий юрист Олексій, який щойно створив сім’ю, йде добровольцем на фронт і під час «перемир’я» гине в пеклі Донецького аеропорту. Не витримує і серце мами, яка покидає світ за сином. Кіномистецьке полотно людяності та життя викладає мотивацію, яка спонукала Олексія, попри можливість самоусунутися, стати добровольцем, розкриває духовний зв'язок батьків і сина.

Стрічка вже стала кінофестивальним хітом. Здобуваючи визнання експертів і глядачів, її вже відзначено більш ніж 15 фестивальними номінаціями та 5 нагородами. Окрім престижної номінації міжнародного кінофестивалю «КіноДок», фільм здобув такі кіновідзнаки, як нагорода за «Кращу операторську роботу» (В. Бігуну) на кінофестивалі «Відкрита ніч», Спеціальний диплом фіналіста на Канівському міжнародному фестивалі сучасного кіно, визнання кращого українського короткометражного документального фільму на Міжнародному кінофестивалі «Місто мрії». Її нагороджено і Спеціальним дипломом за режисерське рішення на Міжнародному кінофестивалі «Дніпро-Сinema» ім. Данила Сахненка, а нещодавно автора фільму В. Бігуна відзначено нагородою «Кращий режисер» (Best Director Award) на Міжнародному кінофестивалі в Італії за досягнення в кіномові.

Закарпатська прем’єра пройде 2 квітня в Тячеві, в кінотеатрі рідного міста режисера. Глядачі побачать і тячівську прем’єру фільму «Між пеклом і раєм», присвячену унікальній справі Європейського суду, та низку інших фільмів. Зустріч приурочено до Дня народження Андрія Тарковського.

В’ячеслав Бігун — кінематографіст і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Навчався й працював у провідних університетах і наукових установах (Львівський університет, Гейдельберг, Сорбонна та ін.), юристом — в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва. Автор більше 500 публікацій й більше 10 фільмів, які за останні роки мали більше 100 показів у 29 країнах і удостоєні більше 20 нагород, частина з яких представлена у вільному доступі. Найбільш продуктивний кінорежисер за даними каталогів «Українські фільми», виданих Держкіно у 2016 та 2015 роках, та Міжнародної кінобази (IMDb). Режисер неодноразово відзначався і за активну популяризацію українського кіно.

 

30 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів