150 майстрів радіоорієнтування змагалися на Чемпіонаті України в Ужгороді

150 майстрів радіоорієнтування змагалися на Чемпіонаті України в Ужгороді
В останні дні березня в Ужгороді пройшов чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації на коротких дистанціях, в якому взяли участь 150 спортсменів з 12 регіонів країни.

 

Вперше за роки Незалежності у змаганнях з цього виду спорту стартували представники Закарпаття: вихованці гуртків Мукачівського центру позашкільної освіти (директор Олександр Талабішка) та обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (директор Валерій Корсак). Незважаючи на те, що юні закарпатці виступили лише в одному з чотирьох видів програми, дебют можна вважати вдалим: - у радіоорієнтуванні мукачівські дівчата вибороли бронзові нагороди, випередивши традиційно сильні збірні Києва та Сумської області. В особистому заліку до десятки кращих у своїх вікових категоріях увійшли Ніна Цепурдей – 5 місце, Ярослав Попов – 9 місце та Катерина Цепурдей і Ніна Расчупкіна – 10 місця. Успішно, як для дебютного старту, виступили також Валерія Смочко та Олександр Ткачук (обидва фінішували з 11-м результатом), Олексій Міхеєв (12), ужгородець Андрій Василина (13), Людмила Калчева (14) та Олексій Шорін (18).  

Молоді є з кого брати приклад:  у змаганнях серед ветеранів старших 70 років, бронзові медалі на класичній дистанції у діапазоні 3,5 мегагерц та у радіоорієнтуванні виборов легендарний закарпатський радіоспортсмен, триразовий чемпіон СРСР із зв’язку на УКХ і колишній капітан збірної команди СРСР, майстер спорту міжнародного класу В'ячеслав Баранов. Свого часу за розробку нового датчика коду Морзе, який містив мікро-ЕВМ, В'ячеслав Петрович отримав Державну премію СРСР, й нині працює в  Ужгороді у обласному радіоцентрі начальником цеху радіорелейних ліній.

А чемпіонами України з радіоорієнтування стали заслужені майстри спорту киянка Олександра Пархоменко та Олександр Марчук з Вінниці, у юніорських вікових категоріях – Лілія Тиха (Ж-19) та Катерина Демчук (Ж-14) з Волині, кияни Людмила Смик (Ж-16) та Федір Карпович (Ч-19), сумчани Єгор Редька (Ч-14) і Артем Мальований (Ч-16). Найсильнішими серед ветеранів визнані донеччанин Олександр Смирнов (Ч-40), Сергій Зеленський з Вінниці (Ч-50), Ігор Шевчук з Івано-Франківська (Ч-60) і киянин Олег Фурса (Ч-70).

Чудову організацію чемпіонату забезпечила суддівська колегія, яку очолював суддя національної категорії, ужгородець Дмитро Павлик.

Вже за місяць у Рівненській області проходитиме чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації серед школярів.

За матеріалами Ольги Шевченко

 

31 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів