Березень своє "відкліпав" відеокліпом закарпатської співачки

Березень своє "відкліпав" відеокліпом закарпатської співачки
Як і планувалося вищими силами і їх рядовими підлеглими в Закарпатському музеї народної архітектури і побуту, де наразі директорує Василь Коцан, презентували відео-кліп В’ячеслава Єгорова, осердям якого була пісня «Під дубиною» у виконанні народної співачки Мирослави Копинець.

 

— Щось таке вдалося зробити нашому режисеру, — сказала вона, — що й словами не вимовити. Напевно, відчув він самі коди нашої землі.

   Справді, Єгоров показав у цій роботі себе реальним русином споконвічно українського гарту, який просто гігантом виріс із солодкого диму минулого Карпатського краю. Його робота спонукала до витоку митецької відвертості від досить замкнутої «по життю»  Копинець. Остання негадано розкрилась, як квітка навесні, що увібрала в себе ранок. А то, знаєте, артисти на сцені не помічають часто-густо, що їхні вбрання не маскують своїми барвами їхньої стурбованості про незаплачений газ, малу зарплату, оту заразу, що стоїть зовсім недалеко тощо. В хаті з села Тибава розгорнули дійство творення кліпу наші діячі. Що цікаво, якось не було тут другорядних героїв. Головними були всі. Піп Василь Віднянський, коханий і кохана, заздрісник-убивця, красивий і в міру вгодований мужчина-краянин Василь Матола.

Враженнями про участь поділилися актори з лялькового театру «Бавка» Микола Карпенко та Наталія Левкулич. «Одягла стару сукню і відразу перенеслася в ті далекі часи», — сказала Н.Левкулич про саму знімальну атмосферу. Тому, напевно, й вималювалися сюжетні лінії і суворими, рельєфними, а водночас і м’якими. Це дає враження високого мистецтва. Славі Єгорову вдалося і бути в суспільстві, і залишитися від нього вільним, якщо перефразувати і злегка зіронізувати над вождем пролетаріату з Смольного. Як В’ячеслав робив дезінфекцію від мікробного простору до болю рідної України? Це пізнають майбутні дослідники його епохальної творчості, якщо він буде в силі оплатити культурний дослідницький продукт про себе прекрасного.

А внучка закарпатського живописця Вікторія Манайло-Приходько назвала «чудесним мистецьким продуктом» колективний труд під творчим організаторським диригуванням В.Єгорова.

5 квітня о 18.30 у великому залі обласної філармонії на концерті Мирослави Копинець цей кліп збираються показати на весь екран. Прийдіть! Обалдієте! Та й буде можливість взяти автограф у русина Єгорова, схожого на Добролюбова в світлі істини.

Василь ЗУБАЧ.

ФОТО "Голосу Карпат"

 

01 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів