Толока позитивно впливає на нашу психіку!

Толока позитивно впливає на нашу психіку!
А, отже, прибирання визнано ліками від депресії.

 

Фахівці визначили, скільки часу слід приділяти прибиранню, щоб це заняття позитивно впливало на нашу психіку

Безлад і пил в квартирі становить загрозу для психіки людей, а от прибирання може виявитися справжніми “ліками від депресії”. Цей висновок було озвучено фахівцями з США.

Співробітники Центру психічних розладів протягом багатьох років спостерігали за тим, як їхні пацієнти поводяться під час звільнення квартир від непотрібних старих речей.  “У процесі наведення порядку у пацієнтів підвищувалося почуття емоційного дискомфорту і напруги. Це пов'язано з тим, що за роки життя може сформуватися по-справжньому хвороблива залежність від особистих речей”, - повідомили автори.

Так, у власників найбільш захаращених квартир частіше відзначалася депресія, пов'язана з усвідомленням того, що вони не здатні навести лад навіть у власному житлі.

Автори дослідження підкреслили, що прибирання в будинку відіграє роль засобу захисту для психіки людей. При цьому вони визначили, в якому режимі потрібно підтримувати і наводити порядок, повідомляє ladyhealth.com.ua.

Так, інтенсивна щоденне прибирання в будинку протягом двадцяти хвилин здатне позитивно впливати на здоров'я людей. Пов'язана з хатньою роботою рухова активність приносить користь для фізичного тонусу, а результат прибирання позитивно діє на емоційний стан.

 

01 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів