Колегія ОДА обговорювала проблеми Тячівщини

Із загальної кількості працездатного населення 10 відсотків є зайнятим, але при цьому лише 2 відсотки вважаються безробітними. Сьогодн жі на Тячівщині проживає майже 172 тисячі осіб – це найбільший район України... Пояснення просте: всі, хто може працювати, виїжджають на заробітки.

 

Зайнятість мешканців Тячівщини була одним з питань, що розглядалися під час виїзної колегії облдержадміністрації у цей район.
Під час колегії виступили не тільки керівники структурних підрозділів ОДА і Тячівської райдержадміністрації, а й сільські голови, кожен з яких розповів про труднощі роботи. У селі Новобарово, як і у багатьох інших, серед основних проблем ? поганий стан доріг, відсутність вуличного освітлення, нестача коштів на відкриття груп у дитячому садку тощо. Найгостріша проблема ? газифікація села.
Доведеться добряче попрацювати і земельникам, оскільки у Тячівському районі виявили багато порушень у використанні земельних ресурсів: розміри орендної плати за землю занижені, ділянки видаються без зазначення цільового призначення або ж використовуються без оформлення відповідних документів. ? це не одна сфера, розібратися в якій необхідно фахівцям. За словами Золтана Ленд??ла, голови райдержадміністрації, промисловість Тячівського району, порівняно з іншими, впродовж кількох останніх років розвивалась значно нижчими темпами. Сільське господарство району майже повністю зосереджено в руках місцевого населення. Йшлося і про те, що досі на посадах в органах місцевої виконавчої влади перебувають люди, які в повному обсязі не виконують своїх завдань і не хочуть працювати, як слід.
Під час виступу заступник голови облдержадміністрації ?вген Олійник зазначив: ?Ми не приїхали критикувати, ми хочемо допомогти?. За підсумками колегії прийнято низку розпоряджень, керівники структурних підрозділів ОДА і РДА отримали конкретні доручення, повідомила прес-служба ОДА

 

26 липня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів