Могилу театрального режисера і діяча УНР розтрощили невідомі у місті над Тисою

Могилу театрального режисера і діяча УНР розтрощили невідомі у місті над Тисою
Інформацію та фото про це на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук оприлюднив лідер гурту "Тінь Сонця" Сергій Василюк.

 

На Замковій горі у Хусті вандали розтрощили надмогильну плиту на похованні полковника Армії УНР Миколи Аркаса - командира полку Дієвої армії Української Народної Республіки, театрального актора і режисера. Він також був директором Руського театру товариства "Просвіта" в Ужгороді (з 1929 року).

З його слів, "розбили півтора тижні тому. Виявляється є конкретний обвинувачений - Микола Богдан, але слідство гальмують. Богдан - кажуть, підставна особа, напівбожевільна, яка не нестиме серйозного покарання", інформує  Depo.Закарпаття.

Пам'ятник Миколі Аркасу було урочисто відкрито і освячено 13 березня 2016 року. Ініціатором його встановлення була сестра-монахиня Ольга, якій того року виповнилося 97 років. Черниця з проханням посприяти та допомогти у вирішенні цього питання звернулася до родини Людмили та Івана Мішків, котрі є диригентами церковного хору собору Святого Вознесіння в Хусті. Також допомогли місцеві підприємці та небайдужі хустяни, а також на виготовлення пам’ятника частина коштів була виділена з міського бюджету. Ескізи пам’ятнику виготовив історик та правознавець хустянин Олег Мельник

 

01 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів