Скасування абонплати за газ вимагають у НКРЕКП урядовці з Гройсманом

Скасування абонплати за газ вимагають у НКРЕКП урядовці з Гройсманом
Кабмін вимагає переглянути рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг щодо введення в дію абонентської плати за газ. Про це йдеться у відеозверненні прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, оприлюдненому на його сторінці в Facebook.

 

За його словами, щойно завершилася нарада, на якій розглядалося питання абонплати за газ, проводилися розрахунки і вивчалося, як це вплине на оплату за газ для українців.

"Збільшення дійсно є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках", - заявив прем’єр.

"Ні я, ні Уряд це категорично не підтримуємо. Я щойно мав розмову з представником комісії, яка встановила цю абонплату з 1 квітня. Хоча НКРЕКП і не підпорядковується уряду і прем’єр-міністру, але я в понеділок направлю офіційне звернення. Вимагаю, щоб це рішення було переглянуто", - підсумував Гройсман.

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і компослуг, затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання. Плату з 1 квітня будуть платити споживачі щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника).

 

01 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів