Закарпатські митники повідомляють, які книжки не можна ввозити в Україну

Закарпатські митники повідомляють, які книжки не можна ввозити в Україну
Оновлено перелік книжкових видань антиукраїнського змісту, заборонених до ввезення на митну територію України

 

Державний комітет телебачення і радіомовлення України листом від 15 березня 2017 №831/24/5 надав ДФС України оновлений перелік книжкових видань антиукраїнського змісту. Перелік містить 135 найменувань книжок, які заборонені до ввезення на митну територію України.

Як відомо, статтею 28 Закону України "Про видавничу справу"  встановлено, що діяльність у видавничій справі не може бути використана для закликів, спрямованих на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення.

У видавничій справі, зокрема забороняється: виготовляти чи розповсюджувати видавничу продукцію порнографічного характеру і таку, що пропагує культ насильства і жорстокості; виготовляти чи розповсюджувати видавничу продукцію, що проповідує релігійні віровчення, які загрожують життю, здоров'ю,  моралі громадян, порушують їх права і свободи або закликають до порушення громадського порядку.

Розповсюджувач не має права на розповсюдження вітчизняної видавничої продукції, виданої з порушенням законодавства України та ввезеної з-за кордону, яка підпадає під обмеження, визначені цією статтею.

Ознайомитись із переліком книжкових видань антиукраїнського змісту, заборонених до ввезення на митну територію України можна тут

ДФС у Закарпатській області

 

07 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів