Ігриська Ротмістренка з правосуддям: наша пісня гарна...

Ігриська Ротмістренка з правосуддям: наша пісня гарна...
Вчора, о 15:00, в Апеляційному суді Закарпаття розглядався вже 3-й відвід в справі про перегляд рішення Мукачівського міськрайонного суду про позбавлення ужгородського суддю-неадеквата Михайла Ротмістренка водійських прав на півроку.

 

Апеляційний суддя Феєр І.С. розглянув відвід колеги-судді Крегули М.М., заявленого захисником судді-п'яниці Ротмістренка.

Згодом має вирішитись питання щодо відводу суді Н.Мишинчук, заявленого тим же захисником. Мотиви відводів такі, що Михайло Ротмістренко до 2009 року працював помічником суддів кримінальної палати даного апеляційного суду.

За словами пана Віталія, попередні засідання переносились через невдалі спроби самовідводу судді Н.Мишичук, яка мала розглянути дану справу по суті ще 2 місяці тому, оскільки відводи не передбачені в даному процесі законодавством.

— Вина у всьому - кулуарні маніпуляції із автоматизованою системою суду з метою умисного затягування розгляду справи. А саме, оскільки чинним законодавством, а саме КУпАП, не передбачено питання відводів, апеляційні судді прийняли кулуарне, очевидно незаконне, рішення на своїх зборах 13.05.2016 р. внести в Засади використання автоматизованої системи документообігу Апеляційного суду Закарпатської області "пункт 4.2" щодо врегулювання питання відводу. Цим самим фактично дані судді грубо перевищили свої повноваження, оскільки привласнили собі функції законодавця, тобто Верховної Ради України, — зауважує Віталій Грегор.

Згодом правозахисник додав, що суддя Феєр таки задовольнив відвід заявлений судді Крегулу. Тепер має бути визначений новий суддя

— А потім? А потім 99% знову відвід і знову новий суддя, і так по колу.. , — пише Віталій Грегор.

Нагадаемо, мова йде про випадок увечері 9 грудня 2016 р., коли незадекларований позашляховик BMW Х5 ужгородського судді М.Ротмістренка порушив правила дорожнього руху і не зупинився на вимогу поліції.

Коли ж його наздогнали на Ужгородщині, він вистрибнув із машини в поле і заявив поліцейським, що не знає, як тут опинився, бо «випив по 50 грам, пішов додому, приляг біля телевізора та й заснув … і оказався отут, машина заведена з боку, а я стою посеред поля».

За матеріалами Мukachevo.net

 

07 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів