Свято Писанки влаштували для своїх дітей словаки Закарпаття

Свято Писанки влаштували для своїх дітей словаки  Закарпаття
Навчали дітей розписувати писанки (мальованки і дряпанки переважно рослинним орнаментом) народні майстрині Марія Купарь з Ужгорода та Світлана Легеза з села Сімерки Перечинського району.

 

Сьогодні, 7 квітня, у Центрі словацької культури в Ужгороді напередодні Великодні свят для дітей словаків, що проживають на Закарпатті, відбулося свято писанки, у рамках якого пройшла виставка та майстер-класи.

Розписувати писанки (мальованки і дряпанки переважно рослинним орнаментом) навчали народні майстрині Марія Купарь з Ужгорода та Світлана Легеза з села Сімерки Перечинського району.

Майстер-класи відвідали директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук, голова Культурно-освітньої організації «Матіца Словенська в Україні» Йосип Гайніш, голова Союзу русинів-українців Словаччини в місті Сніна Міхал Іванцо, батьки та вчителі.

Акція організована відділом міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності та народної творчості Обласного організаційно-методичного центру культури за сприяння Генерального консульства Словацької Республіки в місті Ужгород. Учні успішно впоралися із завданням і виготовлені пасхальні писанки взяли додому, повідомив Закарпаття онлайн завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності та народної творчості Обласного організаційно-методичного центру культури Віталій Рац. 

 

07 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів