На Закарпатті в регбі грають і дівчата

На Закарпатті в регбі грають і дівчата
На Закарпатті відроджують жіноче регбі. Кілька років тому збірна студенток УжНУ вигравала Всеукраїнські змагання, ставала переможцями відкритих кубків із пляжного регбі. Після паузи та відсутності кадрів, зараз в області відкривають нову сторінку цього виду спорту.

 

-    Багато хто думав, що жіноче регбі не відродиться. Мав цей вид спорту спалах, а потім знову спад був, багато хто пішов легіонерами в інші клуби – каже  голова федерації регбі та регбіліг Закарпаття Федір ШАНДОР. – Але вже починає відновлюватися. Можна виплеснути дуже багато негативних емоцій, які накопичилися в силу об’єктивних причин, бо світ останнім часом став дуже злий. Тож, це один зі способів викинути усі емоції, розслабитися, скинути лишні жири, набрані під час гри у карти чи сидіння у фейсбуках. Плюс вдасться проявити своє «я».

Марина Конопльова-Молнар уже три роки грає у команді жіночого регбі. Встигла взяти участь і у Всеукраїнських, і у міжнародних турнірах як у якості гравця, так і арбітра. Зараз є капітаном новоствореної команди.

– Починала з легкої атлетики, потім був велоспорт. Але мене завжди приваблював командний вид спорту, був досвід роботи в індивідуальному, але є команда, у тебе завжди є підтримка на полі, ти не сама, ти розумієш, що усі труднощі можуть бути подолані разом. Тут в Ужгороді стараємося залучати тих, хто займався раніше спортом, хто колись грав у регбі, пробують себе у грі з овальним м’ячем. Цей вид спорту дуже класний, дає можливість бути розумними, мужніми, сміливими, витривалими. Хлопці таких люблять. Охочих дівчат будемо бачити на тренуванні.

У Мукачеві уже кілька місяців 16 дівчат тренуються та готуються до всеукраїнських стартів. В Ужгороді ж наразі у команді є 7 регбісток, які тут тренуються разом із чоловічою збірною.

Тренує дівчат Віктор Мельничук, котрий майже три роки очолював національну збірну України з жіночого регбі: «Зараз намітилася хороша тенденція зі збільшення команд з жіночого регбі в Україні. Так, цього сезону з’явилися дві абсолютно нові збірні в Франківську та Мукачеві. І от ми пробуємо створити тут команду, деякі дівчата повернулися, з’явилися нові. У Вищій лізі уже є 6 команд, раніше у Вищій було 4 і в Супер теж 4. Тепер уже 6, кількість в Україні збільшилася до 10. Проводяться змагання серед дівчат 2000 та 2002 року народження. Думаю, що жіноче регбі має тенденцію до зростання в Україні. Жіноче регбі – це не чоловіче, воно більш інтелігентне, таке, як жіночий характер», повідомляє Ужінформ.

Дізнатися більше про цей вид спорту та долучитися до регбійних тренувань усіх охочих дівчат запрошують щовівторка та щочетверга о 18.00 на спортивний майданчик природничо-гуманітарного коледжу УжНУ в Ужгороді на вул. Українській.

 

07 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів