Краяни, обережно! Гонтарєва визнала неплатоспроможним ще один український банк

Краяни, обережно! Гонтарєва визнала неплатоспроможним ще один український банк
До категорії неплатоспроможних НБУ прийняв рішення віднести ПАТ «Фінбанк»

 

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

«За результатами діагностичного обстеження «Фінбанк», проведеного станом на 1 квітня 2016 року, правління НБУ у жовтні 2016 року затвердило необхідний обсяг докапіталізації банку. «Фінбанк» подало до Нацбанку програму капіталізації, яка передбачала виконання низки заходів з метою докапіталізації банку, але станом на 1 квітня ці заходи не виконані», — йдеться у повідомленні.

Як наголошується, невжиття банком та акціонерами «Фінбанку» запланованих заходів призвело до погіршення його фінансового стану.

«Зокрема, непогашення позичальниками заборгованості за кредитами спричинило необхідність доформування резервів під кредитні ризики, що призвело до збитків та зменшення розміру регулятивного капіталу», — повідомляє НБУ.

«Капітал банку набув від’ємного значення – 320 млн гривень. Це, у свою чергу, спричинило порушення економічних нормативів. Також непогашення позичальниками заборгованості за кредитами призвело до неспроможності «Фінбанк» виконувати зобов’язання перед вкладниками та кредиторами«, — повідомляє прес-служба.

Згідно з повідомленням, у зв’язку із невизначеністю щодо можливих напрямів і джерел подальшої капіталізації акціонерами «Фінбанку» було прийнято рішення про ліквідацію банку та подано відповідний пакет документів до Національного банку.

За даними НБУ власником істотної долі в банку є український бізнесмен Олександр Грановський (79,66%).

 

08 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів