Закарпатці можуть спати спокійно — НКРЕКП скасувала абонплату за газ

Закарпатці можуть спати спокійно — НКРЕКП скасувала абонплату за газ
Сьогодні Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) скасувала своє рішення про введення абонплати за газ.

 

"Скасувати (рішення НКРЕКП про запровадження абонентської плати за розподіл газу – ред.), провести додаткові консультації, забезпечити, щоб ні для одного українця не було підвищення згідно з цим рішенням", - сказав глава НКРЕКП Дмитро Вовк.

НКРЕКП обіцяє доопрацювати своє рішення та провести додаткові консультації з Кабінетом міністрів щодо збільшення субсидій на послуги з транспортування та розподілу газу. Також регулятор планує надати населенню з найменшим споживанням додатковий період для адаптації та "перенести запровадження окремої плати для цієї категорії споживачів до прийняття рішення по зниженню тарифів на теплову енергію. У той же час, згідно із меморандумом з МВФ, Україна пообіцяла ввести абонплату за газ до кінця липня.

Нагадаємо, раніше голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що тарифи на транспортування та розподіл газу, які Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), встановила для Закарпатської області, неприпустимо високі.

Нагадаємо, Нацкомісія з державного регулювання у сферах енергетики і компослуг затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання. Плату з 1 квітня повинні були платити споживачі щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника). Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам мала нараховуватися плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями.

 

10 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів