На Хустщині почалося масштабне очищення Вільшанського водосховища від "ганьби Закарпаття" — додано ВІДЕО

На Хустщині почалося масштабне очищення Вільшанського водосховища від "ганьби Закарпаття" — додано ВІДЕО
На виконання доручення Геннадія Москаля почалося очищення від сміття Вільшанського водосховища, що на межі Хустського та Міжгірського районів.

 

На виконання доручення Геннадія Москаля почалося очищення від сміття Вільшанського водосховища, що на межі Хустського та Міжгірського районів. У середу до робіт підключилися працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій, водники зі спецтехнікою, енергетики (на балансі яких знаходиться водосховище), лісівники, а також Хустська та Міжгірська райдержадміністрації.

– Це одне з наймальовничіших місць Закарпаття, яке захаращене сміттям, особливо пластиковими пляшками, – зазначає Г.Москаль. – Весь непотріб у водосховище під час танення снігу та весняного паводка знесли гірські потоки із берегів сусідніх сіл. Місцеві селяни масово викидають сміття в потічки, вони керуються дивною логікою – «головне, щоб віднесло від моєї хати, а що буде нижче за течією, мене не стосується».

Зараз спеціальний водний екскаватор та інша техніка звільняють водойму та береги від пластикових відходів. Завершити роботи до Великодня, на жаль, неможливо, оскільки водосховище генерально не прибиралося десятиліттями. Після свят продовжимо розчистку, а в травні, коли значну частину води спустять для профілактичних робіт, завершимо її. Я розумію, що ці масштабні роботи – марні, якщо потічки й далі зноситимуть непотріб у водосховище. Тому Держекоінспекції доручено звернути особливу увагу на села Міжгірського району, що розташовані вище за течією. Людей, які звикли викидати сміття в гірські річки, будуть нещадно штрафувати – інакше область ніколи не позбудеться цієї ганьби.

moskal.in.ua

ВІДЕО ТСН за 13 квітня

 

13 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів