У Чистий четвер — за чисті відносини між Україною та Угорщиною

У Чистий четвер — за чисті відносини між Україною та Угорщиною
13 квітня уповноважені представники Закарпатського національно-патріотичного об’єднання «Україна Соборна», Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у XX столітті, Християнсько-народної спілки Закарпаття, Ужгородської реферантури громадської організації «Новий вогонь» та громадської організації «Молодь Закарпаття» провели мирний пікет під стінами Генерального консульства Угорщини в місті Ужгороді.

 

Мотивом для даної акції стала чимала кількість провокаційної інформації і заяв антиукраїнського спрямування зі сторони угорських пронацистських праворадикалів та промосковських політиків уряду Віктора Орбана в Угорщині, які не приховуючи своїх зв’язків із терористом номер один у світі президентом Російської Федерації Володимиром Путіном. Представники цих угорських сил намагаються втручатись у внутрішні справи України, навмисно роздмухуючи різні провокаційні антиукраїнські

Гасла, прикриваючись нібито турботою за громадян України угорської етнічної групи на Закарпатті, аж до створення угорської адміністративно-територіальної автономії. Нажаль співучасниками проведення відкрито антиукраїнської політики на Закарпатті, з боку угорських пронацистських промосковських сил, виступають і окремі громадсько-політичні діячі від Товариства угорської культури Закарпаття та політичної партії «КМКС» Партія Угорців України. Саме цими представниками поширюється неправдива інформація про те, що нібито українською державою ущімляються права національних меншин на Закарпатті, що не відповідає дійсності.

Мета акції українських національно-патріотичних сил – передати послання від українців угорському народу про те, що ми, європейці, і не повинні піддаватися на провокації продажних політиків та маємо спільними зусиллями боротися проти реанімованого комуно-кадебістського режиму Володимира Путіна та його новітнього політичного союзника Віктора Орбана, які намагаються зіпсувати сусідські стосунки між Україною та Угорщиною.

Громадянам України є незрозуміла політика угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана, який тисне руку терористу номер один у світі московському комуно-кадебісту Володимиру Путіну.

В той час, коли навіть в Ужгороді є пам'ятник жертвам Угорської Революції 1956 року, уряд Орбана товаришує із представником реанімованого московського комуно-кадебістського режиму, який свого часу топтав танками тих же угорців.

Учасниками мирної акції виставили перед Генеральним Консульством Угорщини в Ужгороді плакати з картою Закарпаття і портретами прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та президента Російської Фдерації Володимира Путіна на яких були виставлені гасла:

- «Угорці дружба Орбана і Путіна, це шлях до повернення в 1956 рік»

- «Невже угорці хочуть такої ж допомоги від Путіна, як отримали Україна і Сирія»

- «Угорці, невже ви боролися за те, аби уряд Орбана товаришував із московськими»

- «Не дамо московському комуно-кадебісту Путіну зруйнувати дружбу поміж Україною та Угорщиною»

- «Закарпаття – це Українська земля»

- «Ні мадярсько-московському сепаратизму в Україні!»

Також користуючися учасники акції в Ужгороді хотіли привітати представників Генерального консульства Угорщини із наступаючим спільним Воскресінням Хрестовим, побажати нашим сусідам добробуту, злагоди і нагадати про те, що Ісус Христос дав себе розіп дав себе розіп’яти за те, аби всі ми жили в мирі, злагоді, порозумінні та любові поміж собою.

Але чомусь все нащо спромоглися представники Генерального консульства Угорщини в місті Ужгороді це не впускати людей, які стояли в чергах немаючи жодного відношення до нашої мирної акції і спробувати підбурити їх через підкуплених провокаторів на те, аби громадяни виступили проти своїх же співвітчизників та нашого протесту.

Але люди їх в цій провокації не підтримали. Чомусь в них не вистачило духу вийти і поспілкуватися із мітингуючими та відповісти на декілька простих запитань. То це така повага до нас із вами, чи це прояв демократичних цінностей, про які так часто говорять представники консульства? А може все таки є що приховувати?

Своєю акцією в Ужгороді, представниками Закарпатського національно-патріотичного об’єднання «Україна Соборна», Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у XX столітті, Християнсько-народної спілки Закарпаття Ужгородської реферантури громадської організації «Новий вогонь» та громадської організації «Молодь Закарпаття» також підтвердили своє рішення надалі відстоювати національні і духовні інтереси України та Конституційні права і свободи всіх наших громадян, в числі яких і українські угорці Закарпаття.

Тож дружно і гучно заявляємо – ні сепаратизму і антиукраїнській промосковській політиці на Українському Закарпатті.

Закарпаття – це Україна! Слава Україні! Героям слава!

Джерело: Прес-служба ЗО «Україна Соборна»

 

13 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів