Мукачівська лікарка "заробляла" на рецептурних бланках

Мукачівська лікарка "заробляла" на рецептурних бланках
Спритна жіночка без відома онкологів виписувала медичні препарати на ім’я мешканців міста Мукачево та неіснуючих осіб і сама ставила на бланках підписи та печатки лікарів-онкологів, котрі про це навіть не підозрювали.

 

Мукачівською місцевою прокуратурою, за наслідками проведеного досудового розслідування, надіслано до суду обвинувальний акт стосовно медпрацівника мукачівської ЦРЛ у вчиненні нею підроблення документу, який видається та посвідчується особою, яка має право видавати та посвідчувати такі документи, і який надає певні права вчинене повторно, використання завідомо підробленого документу та заволодіння чужим майном, шляхом обману вчинено повторно ( ч.1 ст. 358, ч.3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 та ч. 1 і 2 ст. 190 КК України).

Слідством встановлено, що громадянка К. будучи медичним працівником одного з відділень Мукачівської центральної районної лікарні, маючи доступ до медичних документів та печаток, без відома лікарів-онкологів на рецептурних бланках для виписування лікарських засобів і виробів медичного призначення, (що відпускаються за повну вартість, безоплатно, з оплатою 50% і таких, що підлягають предметно-кількісному обліку), виписувала медичні препарати на ім’я мешканців міста Мукачево та неіснуючих осіб  та ставила на вказаних рецептурних бланках від імені лікарів – онкологів Мукачівської ЦРЛ підписи та печатки.

В подальшому, ця медпрацівниця, перебуваючи в Мукачівському міському комунальному підприємстві «Соціальна аптека», надавала заздалегідь підроблені нею рецептурні бланки, на підставі яких отримувала медичні препарати, які в подальшому за заниженою вартістю продавала онкологічно хворим особам, а виручені грошові кошти витратила на власні потреби, повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Загалом, правоохоронцями викрито близько 50 епізодів такої злочинної діяльності громадянки К., внаслідок яких завдано матеріальної шкоди державі на суму щонайменше 40 000 гривень.

 

13 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів