Через недосконале транспортне сполучення з Ужгородом абітурієнти з гірських районів "тікають" в інші області

Через недосконале транспортне сполучення з Ужгородом абітурієнти з гірських районів "тікають" в інші області
У ректораті УжНУ відбулася нарада з питань профорієнтаційної кампанії.

 

У її роботі взяли участь ректор, професор Володимир Смоланка, проректори Ігор Король та Мирослава Лендьел, представники структурних підрозділів вишу.

Керівник відділу сприяння працевлаштуванню студентів і випускників університету Ганна Глухова доповіла про профорієнтаційні поїздки, які були проведені робочою групою університету упродовж кількох місяців поспіль до шкіл області. Представники факультетів, які брали участь у цих поїздках, розповіли про свої враження від спілкування з освітянами та учнями – майбутніми абітурієнтами УжНУ, спостереженнями та критичними зауваженнями, які обов’язково слід буде врахувати при розробці концепції профорієнтаційної роботи на наступний рік.

Представники факультетів УжНУ відвідали усі райони області, були в десятках шкіл. Спільне, що відзначили – дуже важливим є прямий контакт з школярами загалом та профорієнтаційна робота вже для учнів 10-х класів. Учасники зустрічі акцентували увагу на важливості проведеної роботи, особливо в контексті зменшення мотивації дітей до вступу у вищі навчальні заклади. Мова йшла і про помітне зниження зацікавленості батьків в отриманні дітьми вищої освіти, недосконале транспортне сполучення між Ужгородом та верховинськими районами – зокрема Воловецьким, Міжгірським, Тячівським і Рахівським, що істотно впливає на переорієнтацію абітурієнтів на виші Львова та Івано-Франківська, відсутність системної роботи з педагогами шкіл області у сфері профорієнтації та інші проблемні питання.

Своїми міркуваннями з приводу обговорюваного питання на нараді поділилися проректори Ігор Король та Мирослава Лендьел. Зокрема відзначили, що вперше в УжНУ робота з абітурієнтами ведеться в таких значних об’ємах, із залученням більшості факультетів та активної роботи структурних підрозділів університету.

Нагадаємо, Є куди рости: УжНУ посів 16 місце у рейтингу вишів України

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

14 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів