Поради від закарпатського дієтолога, як зберегти здоров’я під час Великодніх свят

Поради від закарпатського дієтолога, як зберегти здоров’я під час Великодніх свят
Відомий український дієтолог родом із Закарпаття Оксана Скиталінська радить, як пережити Великодні Свята без шкоди для здоров'я.

 

"Найближчими днями передбачається харчова вакханалія.  Буде і випічка, і солодощі і все інше.

Дієтологи ж придумали глікемічний індекс (ГІ) і всі ці продукти відразу занесли в червоний список.

ГІ - це поділ продуктів за швидкістю, з якою вони піднімають рівень цукру в крові, змушуючи підшлункову залозу виділяти гормон інсулін.

Часте вживання продуктів з високим ГІ виснажує підшлункову, сприяє накопиченню жиру в тілі, підвищеній схильності до запалень, прискореного старіння і всьому іншому "букету" наслідків.

Але наближається Великдень, тістечка неминучі. Як бути?

ГІ можна знизити, якщо додати до страви продукти з низьким і дуже низьким ГВ. Наприклад, додати висівок, насіння льону, горіхів та ягід і таке інше.

Печете паску, тістечка, налисники, сирники? Додайте трошки вівсяних висівок, цільнозернової/житньої муки. Ягоди, фрукти містять клітковину, яка сповільнює засвоєння глюкози. Як приклад, зваріть кашу з білого рису. Без цукру, без меду. Але з ягодами (ожина, чорниця, полуниця), горіхами, насінням льону, висівками", - радить Скиталінська.

Джерело: prozak.info

 

15 квітня 2017р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*