Ужгородець сфотографував справжню історичну "смакоту" в місті – дерев'яну Зірку Давида

Ужгородець сфотографував справжню історичну "смакоту" в місті – дерев'яну Зірку Давида
Історією про давню мрію сфотографувати Зірку Давида, що на гребені найстарішої ужгородської синагоги, поділився

 

Олександр Богданов:

"Будь-який ужгородський гід-екскурсовод або закарпатський історик знають, що на гребені найстарішої синагоги Ужгорода, що на перетині вул. Фединця і пл. Жупанатської, недалеко від димоходу сусідньої будови, є дерев'яна Зірка Давида. Вона вінчає собою вентиляційну віддушину горища і виконана з дерева. Якось я навіть чув теорію, що там, за "зіркою", є комора для покарань. Туди відправляли замолювати гріхи тих підлітків, що провинилися. Вони повинні були читати молитви, дивлячись на місто крізь це маленьке "зоряне віконце".

Раніше, коли була жива ще "Молочарня", можна було встати на саму верхню сходинку біля входу і побачити "шматочок" зірки. Років 10 тому я поставив собі за мету сфотографувати цю історичну "смакоту" і показати людям. Як не вибирав місце, як не волочився по сусіднім будівлям, ніяк у мене це зробити не виходило... І ось так, непомітно, ця нав'язлива ідея стала чимось на кшталт мрії одного фотографа і краєзнавця з приставками "-дилетант". Нічого, говорив я собі, ось колись куплю дрона, підлечу до "зірки" і сфоткаю її. Пройшли роки. Дрона я і досі не купив, тим не менш, за джойстик керування мені потриматися іноді дозволяють...

Сьогодні, облетівши кілька рівнів "перешкод" у вигляді проводів, дерев, і парканів, я все-таки здійснив свою давню мрію. Та ще гляньте в якому шикарному ракурсі ... з Жупанатом на задньому плані.

Боже, бережи фірму DJI. І так, на Великдень мрії іноді збуваються! ..."

Джерело: uzhgorod.in

 

17 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів