Чим "гоститимуть" закарпатські винороби на першому фестивалі вина «Sakura wine»

Чим "гоститимуть" закарпатські винороби на першому фестивалі вина «Sakura wine»
Інформація про виноробів, що візьмуть участь у винному фесті.

 

Що з вина варто спробувати на першому фестивалі вина «Sakura wine» 21-23 квітня

Вже в п'ятницю, 21 квітня, в «Совиному гнізді» стартує перший в Ужгороді фестиваль «Sakura Wine». Винороби готуються провести презентацію та дегустацію своєї продукції. Сьогодні ми розповімо про те, хто відомих виноробів представить свої вина на фестивалі, а також які вина обов'язково варто спробувати.

COTNAR

Це одна з найбільших виноробень Західної України. Cotnar знаходиться в Закарпатській області в селищі Мужієво, де Україна межує з Угорщиною. Трохи більше двох років тому головним виноробом став угорець Вінце Бейла і тепер тут виготовляють Каберне, Мерло, Шардоне, Рислінг, і зовсім недавно виноробня представила свій перший Совіньон, який вже встиг зарекемондовати себе на численних дегустаціях.

Візитна картка виноробні – відоме та улюблене Розе, символ фестивалю «Sakura Wine».

Сьогодні «Cotnar» - це 180 гектарів виноградників, заводи первинного і вторинного виноробства, дегустаційний зал.

ЧИЗАЙ

Завод виноробні «Чизай» розташований в одному з найбільш привабливих для виробництва вина районі - Берегівському, в урочищі Чизай, який подарував своє ім'я торговій марці. Практично на кордоні з Угорщиною. Заснований він був у 1995 році. В даний час - це сучасний виноробний комплекс повного циклу виробництва з власними виноградниками (понад мільйон саджанців), заводами первинного і вторинного виноробства, дегустаційними залами, фірмовим магазином і музеєм виноградарства і виноробства. Унікальні сприятливі природні умови, працьовитість виноградарів і виноробів, які на протязі багатьох століть передають з покоління в покоління традиції і секрети професії, створюють незвичайний нектар закарпатських виноградників.

Ексклюзивне вино "Сакура Закарпаття" від Chateau Chizay

Спеціально до свята цвітіння сакури, і для фестивалю «Sakura Wine» виноробний Завод «Чизай» випустив вишукане з особливим смаком вино Сакура Закарпаття, виготовлене з винограду врожаю 2015 року та розлите в пляшки обмеженою партією.

ВИНОРОБНЕ ГОСПОДАРСТВО КНЯЗЯ ТРУБЕЦЬКОГО

Тут для виробництва вина використовують тільки власний виноград. Виноградники Трубецького розташовані на площі 200 га в Херсонській області на схилах Дніпра. Вина з винограду, вирощеного на власних виноградниках і зібраного вручну, тут виробляють вже 120 років. Саме якісний виноград надає вину тонкі і витончені нотки, які проявляються у смаку і ароматі.

Всього є чотири колекції вин, об'єднані стилістикою і способом виробництва. Молоді вина - свіжі, яскраві,  без витримки в бочці. Витримані - з витримкою у французьких баріках не менше шести місяців. Марочні - з бочковою витримкою не менше двох років. Преміум-колекція – особливі вина: лімітовані тиражі, вина з виділених ділянок виноградників і з тривалою витримкою.

Також на фестивалі будуть представлені вина від більш 10 малих авторських виноробень з усієї України. Спробувати вина від великих і малих виноробень можна буде вже 21 квітня в «Совиному гнізді».

Вхід на фестиваль буде платним – 30 гривень.

Акредитація ЗМІ

Альона Лук'янчук

+38 0674595729

[email protected]

Інформація:

Sakura Wine - фестиваль вина, приурочений до цвітіння сакури в місті Ужгород. Метою фестивалю є розвиток винної культури Закарпаття.

 

19 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів