«Мункач» поступається конкуренту

«Мункач» поступається конкуренту
У дев’ятому турі чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги U-19 мукачівський «Мункач» на виїзді зустрічався зі своїм конкурентом івано-франківським «Тепловиком».

 

До  цієї гри в мукачівці випереджали «Тепловик» лише завдяки очній зустрічі ( в команд однакова кількість очок по 13), в якій перемогли івано-франківців у рідних стінах. Тож у разі перемоги «Мункач» не тільки міг відірватися від конкурента, а й вийти на друге місце, потіснивши звідти чернівецьку «Буковину».  Їхали на цю гру наші хлопці в хорошому настрої, адже до цього розгромили в рідних стінах з рахунком 6:0 розгромили чернівецьку «Буковину», яка випереджала мукачівців і перебуває на другій сходинці.

Однак, вже перші хвилини зустрічі на стадіоні «Гірка» в Івано-Франківську засвідчили, що «Тепловик» налаштований дати бій нашій команді й прагне реваншуватися за поразку в Мукачеві. Та й газон поля, на якому до слова свої матчі проводить й основний склад  «Тепловика» (виступає в другій лізі ЧУ) бажає бути кращим.  Видно особливості поля, важка дорога далися взнаки закарпатській команді, бо господарі досить активно відтіснили гру на половину поля «Мункача» й кілька разів провели гострі атаки. Після одного з порушень потужно пробили зі штрафного  - наш воротар Володимир Дядюк в стрибку переводить м’яч на кутовий. Ще в кількох епізодах івано-франківські виконували гострі простріли – які ліквідував наш воротар, а в одному епізоді  ніхто з гравців команди суперника  не пішов на замикання. Така гра нічого доброго не віщувала для нашого колективу -  наприкінці першого тайму після чергового порушення нашими гравцями на підступах до власного  карного майданчика господарі вдало реалізували стандарт. Навісну передачу головою замикає нападник «Тепловика» Вадим Тофан.  Ще до кінця тайму мункачівці могли відновити паритет – гостра контратака завершилася виходом віч-на-віч з воротарем, який вибіг за межі карного майданчика, намагаючись випередити нашого гравця в боротьбі за м’яч. Перший удар кіпер заблокував, а на добиванні грає наш півзахисник Євген Підлепенець, який м’яко перекинув кіпера, але останнього на лінії воріт підстрахували захисники.

Після перерви мукачівці заграли більш інтенсивніше та через травми поле булизмушені залишити ключові гравці нашої команди – Віталій Сурмач та капітан Віталій Трачук.  Можливо їх відсутність на полі, а ще досить неоднозначні рішення арбітра, який вже надто симпатизував господарям, призвели до другого голу в наші ворота. Прикрої помилки допустився наш оборонець, який не розрахував траєкторію польоту м’яча, який опустився за сину захисника, а вже там його підхопив гравець «Тепловика» Андрій Слободян і не залишив шансів для воротаря, забивши другий м’яч в наші ворота. Правда, наші хлопці швидко оговталися й вже за 6-ть хвилин скоротили відставання – подачу зі штрафного удару головою точно замикає Григорій Занько – 1:2. Після цього господарі ще більше підсіли й практично до завершення гри відсиджувалися довкола власного штрафного майданчика, інколи відверто граючи на відбій, а подеколи й взагалі падали на газон поля й симулювали, вимагаючи допомоги лікаря. У хлопців не витримували нерви й після рішень суддів, Олексій Франчук, отримавши м’яч, виходив на оперативний простір,  однак лайнсмен зафіксував у нашого футболіста офсайд, якого не було. Олексій спересердя жбурнув м’ячем об землю за що був покараний жовтою карткою. Все ж наприкінці зустрічі закарпатська команда могла врятуватися від поразки – масована атака завершилася сольним проходом Є.Підлепенця, який обійшов кількох захисників і воротаря й пробивав здавалося напевне, однак, якимось дивом в останній момент оборонці «Тепловика» все ж заблокували удар на добиванні знову був наш футболіст, та тут вже надійно зіграв воротар. Тож поразка – 1:2 й ми відкочуємося на п’яту сходинку в турнірній таблиці.

Вже після матчу спортивний директор «Мункача» Дьордь Короловські зауважив:

-    Ми припустилися двох грубих помилок, які вплинули на результат гри. Не буду нікого звинувачувати, адже в кінцівці матча ми продемонстрували більш-менш хорошу гру й могли зрівняти рахунок. Також зазначу, що в суперника була чисельна перевага – на їх боці ще «грала» бригада арбітрів. Звісно, коли в суперника перевага на 3 гравці, то грати проти нього важко. В свою чергу, ми стараємося грати в свій стиль, і в цьому поєдинку показували хороший футбол, хоч і поступилися.

-    Що скажете про стан газону футбольного поля?

-    Відверто, то стан газону для рівня чемпіонату країни в першій лізі U-19 міг би бути й кращим. Над його станом ще слід попрацювати. В Мукачеві ми платимо чималі кошти за оренду полів, щоб грати на якісних газонах. Не маю жодних претензій до господарів, адже поле однакове для обох команд.

Турнірне становище команд

Наступний матч «Мункач» зіграє вдома 26 квітня проти хмельницького «Поділля».

Роман СЕНИШИН.

Фото автора:  Євген Підлепенець розганяє атаку мукачівців

 

20 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів