В Ужгороді 739 "людей-чорнобильців" мають право на пільги

В Ужгороді 739 "людей-чорнобильців" мають право на пільги
739 людей, що за Законом "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" мають право на пільги, проживають в Ужгороді. Із них 387 ліквідаторів, 150 – переселені з Чорнобильської зони, 161 дитина має статус потерпілої від Чорнобильської катастрофи, 41 вдова.

 

Про питання, які хвилюють чорнобильців, говорили сьогодні під час зустрічі міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, його заступника Олександра Білака, в.о. заступника міського голови Ігоря Фартушка з представниками ужгородської громадської організації "Союз Чорнобиль України".

Наступного тижня, 26 квітня, минає 31 рік відтоді, як сталася ця страшна техногенна катастрофа, коли життя багатьох людей і взагалі України змінилося в одну мить. Однак тема Чорнобиля залишається актуальною й досі, вона нагадує про себе болючими наслідками. " Ви першими прийняли на себе удар, були в епіцентрі подій. Щира подяка і шана вам за те, що ви робили, ризикуючи життям, здоров’ям, щоб якнайшвидше ліквідувати катастрофу", – сказав Богдан Євстафійович.

Влада Ужгорода в міру можливостей підтримує чорнобильців міста. Зокрема, минулого року відповідно до рішення сесії міськради на ремонт житла сім'ям учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи виділили 49 тисяч 566 гривень, ще 40 тисяч гривень матеріальної допомоги – до відзначення 30-их роковин Чорнобильської катастрофи – надали вдовам померлих чорнобильців, сім'ям інвалідів та важкохворих, багатодітним родинам та родинам, які втратили годувальника.

Цього року постраждалим від наслідків аварії на ЧАЕС нададуть 10 тисяч матеріальної допомоги, допоможуть і з організацією урочистих заходів, які пройдуть 25 квітня, виділять на це 6 тисяч гривень.

Олександр Чемет міської організації «Союз Чорнобиль України» подякував керівництву міста на увагу та допомогу, відзначив, що минулого року вона була вагомою. Зауважив, що в державі спостерігається тенденція до обмежень прав і гарантій, не у повній мірі виконання Закону "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Разом із тим, хотілося б, сказав Олександр Чемет, щоб підтримка була й надалі – з ремонтом житла ліквідаторам, з наданням матеріальної допомоги, з отриманням земельних ділянок тощо.

Напередодні 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи грамотами Ужгородської міської ради за громадську діяльність у сфері захисту прав і гарантій чорнобильців, активну життєву позицію нагородили представників організації Анатолія Карпука, Леоніда Марушка та Тетяну Наконечну.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

20 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів