Ужгородські дітлахи спочатку приміряли кепку поліцейського...

Ужгородські дітлахи спочатку приміряли кепку поліцейського...
...а потім заявили, що як виростуть, стануть правоохоронцями.

 

Справжнє обладнання експертів слідчого управління, металошукач в дії, а також «затримання злочинця» вівчаркою-помічником — усе це з величезною цікавістю та захопленням спостерігали вихованці старшої групи дитячого садка №39 в місті Ужгород.

Сьогодні, 21 квітня, працівники слідчого управління ГУНП в Закарпатській області влаштували для маленьких ужгородців приємний сюрприз: замість звичної ранкової прогулянки вихованці ужгородського дошкільного навчального закладу «Журавлик» потрапили на справжнє видовище. На подвір’ї дитсадка їх чекав спеціалізований автомобіль-лабораторія, на якому слідчі виїжджають на місце події. Старший інспектор сектору криміналістичного забезпечення слідчого управління Роман Ференц продемонстрував дітлахам обладнання, яким екіпіровано авто: спецвалізи з пензликами, щіточками та порошками; конуси для обгородження місця події, лампи, генератор електроенергії та багато іншого.

Старший інспектор управління ювенальної превенції Андрій Курта розповів дітлахам про правила дорожнього руху та про перші дії при знаходженні небезпечних предметів. Після цього вихованці дитсадка мали можливість побачити в дії справжній металошукач. Дехто з дітлахів навіть допомагав експерту-вибухотехніку знайти захований поблизу авто металевий предмет, повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Та найбільше захоплення дітей викликало інсценоване затримання злочинця, в якому допомагала спеціально навчена вівчарка. Крім того, собака продемонстрував пошук «вкраденого» предмета, якого кінолог заздалегідь заховав на майданчику.

Вдячні 6-літні глядачі пообіцяли поліцейським бути слухняними та обережними. Деякі, примірявши кепку поліцейського, вирішили, що коли виростуть, стануть гідними правоохоронцями.

 

21 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів