Два дні в Ужгороді дискутуватимуть про міський "урбаністичний простір"

Два дні в Ужгороді дискутуватимуть про міський "урбаністичний простір"
Сьогодні в Ужгороді стартувала дводенна Міжнародна конференція про креативну економіку та міський розвиток.

 

У залах історико-культурного центру «Совине гніздо» два дні обговорюватимуть, як інноваційна економіка і культура, дискусії про урбаністичний простір допомагають розвиватися містам. 

Проект підтримується грантом із Норвегії та спільно фінансується державним бюджетом Словацької Республіки в рамках програми SK08 транскордонне співробітництво Словаччина-Україна: "Кооперація через Кордон", Конференція є частиною проекту організації «Дружба» у рамках співпраці Словаччини та України.

На відкритті конференції гостей привітав міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Богдан Євстафійович наголосив, наскільки важливо використовувати всі можливості, шанси і механізми для якісних змін в Ужгороді, як багато дає нашому місту транскордонна співпраця.

Генеральний консул Словаччини в Ужгороді Янка Буріанова відзначила, що за час її дипломатичної роботи на Закарпатті Ужгород змінювався на очах і вона горда тим, що мала можливість спостерігати ці зміни і допомагати у їх втіленні. Акцентувала пані дипломат також на тісній співпраці Ужгорода та словацького Кошіце, яка є міцною опорою взаємодії України та Словаччини загалом.

На початку конференції із презентацією проекту reSITE виступив архітектор Осаму Окамура, що представляв Чехію. Він розповів про величезну роботу, яка триває з 2011 року із задіянням сотень експертів із десятків країн, численні форми і напрямки, гібридні моделі, інновації, які використовувалися для оновлення інфраструктури, розробки дизайну і брендингу, підвищення комфорту і оздоровлення екології в містах, адже саме на високоурбанізованих територіях проживає нині близько половини населення планети, повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

Продовжили виступи інші експерти з Чехії, Словаччини, Норвегії, України, а завтра, 22 квітня, відбудеться воркшоп про сталий розвиток, культурне виробництво, публічний простір дизайну і розвитку та як працювати щодо цього разом із муніципалітетом.

 

21 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів