Андрій Андріїв: Підтримка підприємництва на обласному рівні є дуже важливою та необхідною

Андрій Андріїв: Підтримка підприємництва на обласному рівні є дуже важливою та необхідною
У Закарпатській обласній державній адміністрації вчора презентували порядок часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб'єктами малого і середнього підприємництва для реалізації інвестиційних проектів.

 

У "круглому" столі з питань сприяння розвитку підприємництва взяли участь директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман, заступник директора департаменту Галина Руснак, депутат обласної ради, голова Закарпатської регіональної ради підприємців Андрій Андріїв, депутат облради Роман Фурман.

Як відомо, часткове відшкодування підприємцям з обласного бюджету відсотків за кредитами передбачене Програмою розвитку малого і середнього підприємництва на 2017-2018 роки, схваленою розпорядженням голови Закарпатської ОДА 7 листопада 2016 року №533 та затвердженою рішенням обласної ради від 22 грудня 2016 року.

На вчорашній зустрічі присутніх поінформували про європейську програму підтримки малого та середнього бізнесу "COSME2, крім того, представники восьми банківських установ області презентували свої кредитні програми підприємництва.

Зазначалося, що Програма в Закарпатській області передбачає 1 мільйон гривень на відшкодування відсотків за кредитами, залученими підприємцями. І комунікація банківського сектору, влади та бізнесу - одна із умов успішного розвитку ринку.

На думку депутата обласної ради, голови Закарпатської регіональної ради підприємців Андрія Андріїва, і цей "круглий" стіл, і подібні заходи, що відбувалися минулого року на Закарпатті, переконують, що влада – й обласна, й Ужгорода –зацікавлена у співпраці, готова сприяти розвитку бізнесу, підтримувати прогресивні ініціативи.  Прийняття такої програми на рівні області –  позитивний сигнал для підприємництва, переконаний Андрій Євстахович.

В Ужгороді ж у лютому 2017 року прийняли Програму підтримки та партнерства між Ужгородською міською радою та суб’єктами малого і середнього бізнесу на 2017-2018 роки, якою передбачили 2 мільйони гривень – по 1 мільйону на рік –на надання фінансової підтримки суб’єктам підприємництва шляхом компенсації відсоткових ставок за залученими кредитами та позиками. Програма дозволить підтримати малий та середній бізнес у місті, стимулюватиме роботодавців до створення нових робочих місць, забезпечить ефективну взаємодію між владою та бізнесом.

 

21 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів