"Якщо не хочете рік Шухевича, то оголосіть 2017 рік роком Путіна!"

"Якщо не хочете рік Шухевича, то оголосіть 2017 рік роком Путіна!"
Таку неоднозначну реакцію викликала у представників громади відмова депутатів міста над Тисою оголосити 2017-й Роком Романа Шухевича.

 

...Справжні словесні баталії на черговому сесійному засіданні депутатів Хустської міськради викликала пропозиція від «Свободи» оголосити в Хусті  2017 рік роком Шухевича.

Варто зазначити, що Роман Шухевич — український політичний і державний діяч, військовик, генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії, голова Секретаріату Української головної визвольної ради, посмертно нагороджений званням Герой України з удостоєнням ордена Держави. За часів Карпатської України жив і працював у Хусті.

Утім звернення «свободівців» не знайшло належної підтримки, що викликало з боку присутніх у залі від громадськості міста хвилю обурення.

«Якщо не хочете рік Шухевича, то оголосіть 2017 рік роком Путіна! Оце буде обличчя нашої міської ради! – зауважив активіст Петро Ковчар.

Слід зазначити, що теоретично оголошення року на честь когось-чогось нічого не дає. 2017 рік, приміром, в Україні є роком Японії. Що це дає українцям? Абсолютно нічого. Більша кількість краян до Японії не поїде і більше наших земляків мову батьківщини сакур не вивчить. Отже,  питання було чисто справою принципу.

Цікаво, якби поступила пропозиція оголосити в місті над Тисою цей рік роком графа Дракули, чи народні обранці погодилися б проголосувати за таку новацію… хоча це звучить і абсурдно, але прийнявши відповідне рішення, вони б прославили свій населений пункт, адже про Хуст точно б заговорили всі центральні телеканали і до міста б ринув чималий потік туристів, пише Mediakhust.net.

 

22 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів