Майстрів пензля звідусіль зачаровані туристи розпитували й фотографували в Ужгороді

Майстрів пензля звідусіль зачаровані туристи розпитували й фотографували в Ужгороді
Навіть сонце після низки похмурих днів, здається, з’явилося на честь цього фесту!

 

Художній фестиваль під сакурами освіжив усе Закарпаття! Найперше освіжив своїм духом творення, живого сприйняття цієї дивної, хай деколи і холодної, квітучої весни.

Чи не тому Управління культури Закарпатської ОДА, Закарпатська обласна організація НСХУ, Закарпатський художній музей імені Й.Бокшая, Молодіжне об’єднання НСХУ розсипали під квітучими сакурами своїх повпредів із етюдниками і пензлями на благодатній, майже повністю приватизованій, землиці над буремним Ужем. Фест іменувався «Квітка сакури». Пленер одного дня в історичній частині міста включав у себе виставку-продаж створеного та поїдання бограчу та іншого калоражу за талонами для учасників, а деколи і без талонів для достойників, які вже не в силі тримати в руці пензля, а до шаблі, бува, і голінні.

Голова живописної секції Спілки художників Василь Вовчок прокоментував все наступним чином:

— Художники завзято вийшли малювати на вулиці Ужгорода. Туристи сприйняли їх із приємним здивуванням — фотографували, розпитували, охали. Вагомості заходу надавала присутність маститих народних художників Василя Свалявчика, Бориса Кузьми, міжнародного художника Юрія Боднара. І сонце після низки похмурих днів, здається, з’явилося на честь цього фесту. Мимо проходив академік Володимир Микита, своєю присутністю осіяв помахи натхненних пензлів. В нього, від споглядання процесу,  теж засвітилися очі…

    Мені особисто випало щастя побачити майбутнє закарпатського живопису — Василя Кадара. Його картини — це не первинний порив через красу до фінансового успіху, а просто дивне осяяння, при випроміненні якого навіть замусолені фінанси починають співати романси.

Василь ЗУБАЧ.

На ФОТО: Василь ВОВЧОК приймає створене і надихає покупців узятись за гаманці.

 

24 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів