Активісти велоруху планують "підкорити" лісові дороги Закарпаття

Активісти велоруху планують "підкорити" лісові дороги Закарпаття
А поки що провели одноденний веломарафон карпатськими автошляхами.

 

Сімдесят кілометрів гірських доріг, три старовинні замки, 150 учасників з України, Угорщини та Сербії. На Закарпатті відбувся перший  міжнародний веломарафон гірськими карпатськими дорогами. На учасників чекала несподіванка вже на старті – у Карпатах знову засніжило. Чи завадила погода спортсменам?

7-річна Ганнуся – переможниця дитячої велогонки – першого заходу в рамках міжнародних змагань з веломаунтбайку. Дівчинка прийшла підтримати усіх учасників і побажати успіху її татові.

Уже на старті нетипова для квітня погода випробовує учасників марафону. Сонце змінює дощ із потужним вітром, а гірські перевали вкриває сніг. Попри це, марафонці не здаються.

Одноденний веломарафон складається з двох маршрутів. 50 км для початківців та 70 км для професіоналів. Останній пролягає через 13 населених пунктів Мукачівського району із суттєвими перепадами висот. Є категорія любителі і професіонали.

Організатор вело-марафону розповідає, що коли розробляв обидва маршрути, основні піт-стопи навмисне розташував в трьох унікальних закарпатських замках: Мукачівському Паланку, Шенборні та Сент-Міклоші.

"Радує те, що в такому регіоні, як Закарпаття починає прокидатися велоспорт, людям це цікаво, я вважаю, що це хороший старт цього руху, до цього тут не було таких заходів", – організатор МТБ-марафону Артем Топчанюк

Цього року активісти велоруху планують освоїти нові стежки і прокласти  веломаршрути ще й лісовими дорогами Закарпаття.

Світлана Максимова, Микола Томаш, Закарпаття, "5 канал"

 

24 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів