Про децентралізацію у цій об’єднаній громаді на Закарпатті знають не з розмов...

Про децентралізацію у цій об’єднаній громаді на Закарпатті знають не з розмов...
Чи не найголовніше, кажуть тут, — це докорінно змінити відношення самих мешканців до неминучих децентралізаційних процесів.

 

На Закарпатті Тячівська об’єднана територіальна громада була утворена однією з перших. Логічно, що саме з неї і розпочали програму «Історія успіху», інформує М-Студіо.

Міський голова Тячева, він же голова ОТГ, Іван Ковач каже: результати – це не лише відремонтовані дитячі садки, школи та дороги…Це також надання якісних адміністративних послуг жителям громади, причому в ОТГ працюють над тим, щоб в одну будівлю перенести якнайбільше організацій і таким чином зробити легшими і доступнішими адмін. послуги для населення. Та найголовніше докорінно змінити ставлення людей до таких процедур.

Присутні із задоволенням ділилися власним досвідом у цій сфері. Наприклад у місті Хуст будівля майбутнього ЦНАПу на стадії завершення і послуги там, якщо вдасться владнати всі питання, надаватимуть, зі слів Хустського міського голови, не лише жителям їхнього району.

Повертаючись до ЦНАПу в Тячеві, то всі присутні мали змогу відвідати будівлю, в якій він знаходитиметься. Варто відмітити, що зручно він і розташовуватиметься – практично у центральній частині міста. Послуги надаватимуть 5 працівників. А початок функціонування центру це питання часу.

Присутні побаченим залишились задоволені і відмітили корисність таких заходів.

Щодо організаторів заходу, а це закарпатське регіональне відділення Асоціації міст України, то вони побаченим у Тячівській ОТГ задоволені і вже планують наступну зустріч, проте в іншій громаді.

Всередині травня своїм досвідом ділитиметься Вільховецька громада.

 

24 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів