Як Ужгород приймав Всеукраїнські змагання з плавання

Як Ужгород приймав Всеукраїнські змагання з плавання
Субота та неділя минулого тижня виявилися дуже насиченими та плідними для спортивно-оздоровчого комплексу Ужгородського національного університету, адже тут проводилися Всеукраїнські змагання з плавання «Ліга захід 2017».

 

До обласного центру Закарпаття з’їхалися плавці віком до 16 років із різних міст України. Хлопчики та дівчатка представляли тринадцять спортивних клубів Києва, Львова, Запоріжжя та Ужгорода.

Один із організаторів заходу, президент ліги плавання України Геннадій Ключник зазначає, що в Ужгороді «Ліга» проводиться вже вдруге і рівень турніру росте: «Для якісної та продуктивної роботи ми запросили поважних суддів. Зокрема  суддю міжнародної категорії Дмитра Ларіна, та суддю міжнародної категорії, члена Технічного комітету Європейської федерації плавання Сергія Озимка».

Розпочали змагання урочистим виходом та шикуванням плавців. Привітати юних спортсменів прийшли не тільки батьки та друзі, які буквально заполонили глядацькі місця, але й поважні гості: начальник відділу спорту, сім’ї і молоді Ужгородської міської ради Назар Луків, керівник Федерації плавання України в Закарпатській області Роберт Левицький та директор оздоровчого комплексу «Буревісник» Андрій Курта.

«Приємно констатувати, що за минулий тиждень це не перші змагання, які приймає Ужгород. Наше місто стало лідером молодіжного та юнацького плавання в Україні. Хочу побажати юним спортсменам перемог, а також подякувати організаторам – Лізі плавання України, команді «На старт», УжНУ та спортивно-оздоровчому комплексу «Буревісник», що популяризують цей вид спорту» - зазначив керівник Федерації плавання України в Закарпатській області Роберт Левицький.

Директор оздоровчого комплексу «Буревісник» Андрій Курта також привітав учасників та усіх присутніх: «Ми раді, що ці змагання приймає саме наш комплекс. Приємно бачити, як людно в нас сьогодні. Бажаю юним плавцям легких стартів, перемог та здобутків».

Першого дня випробовували свої сили учасники віком від 6 до 9 років. Юні спортсмени змагалися у декількох стилях: вільному, брасі, батерфляї та на спині спочатку на 25 метрів, а потім – 50.

Спостерігати за змаганнями з плавання – велике задоволення. Юні спортсмени вміло, вправно та без жодних коливань стрибали у воду та демонстрували красу кожного зі стилів плавання. Найбільшого ж захоплення у глядачів викликав естафетний тур «LEAGUE-BAND», у якому брали участь змішані команди з двох учасників.

Недільного ранку змагалися спортсмени вікової категорії 10-16 років, але вже на довших дистанціях – 50, 100 та 200 метрів. 

Юні спортсмени змогли гідно представити свої клуби, тренерів і рідні міста. Найкращі плавці були нагороджені медалями, а переможці – ще й цінними подарунками від організаторів. Запеклі змагання не залишили сумнівів – у різних куточках нашої Батьківщини підростають майбутні чемпіони та гордість всієї України.

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий Центр УжНУ

 

24 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів