Ужгородських діток шанобливо ставитися до довкілля навчають "Еко-абеткою"

Ужгородських діток шанобливо ставитися до довкілля навчають "Еко-абеткою"
Шанобливого ставлення до довкілля потрібно навчати із раннього дитинства. Своєрідним посібником для маленьких читачів на цю тему стала поетична «Екологічна абетка», яку днями презентували в Ужгородській міській бібліотеці для дітей «Казка».

 

Авторка Василина Кузьма за освітою – український філолог, працює методистом кабінету методики виховної та позашкільної роботи Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти. Жінка віршує з дитинства, тому залюбки поділилася талантом із читачами.

Після 9-х років праці письменниці книжка вийшла друком тільки минулоріч в інформаційно-видавничому центрі ЗІППО, а презентоване видання в Ужгороді саме тепер. Малюнки до абетки створив закарпатський художник, керівник гуртків Рахівського районного будинку дитячої творчості Михайло Ворохта.

Наповнення «Екологічної абетки» декламували дітки за алфавітним порядком. Навіть кілька поетичних рядків уже поставлено на музику. На презентації був і поет, голова закарпатського осередку Національної спілки письменників Василь Густі.

Перша абетка екологічного спрямування стане цікавою і для малечі, і для батьків, учителів початкових класів, вихователів груп продовженого дня тощо. Такі вірші не тільки тренують увагу, дикцію та пам’ять, а й прививають любов до довкілля.

Закарпатський кореспондент

Нагадаємо, 17 голів закарпатських сіл та РДА "насмітили" на 6 тисяч 715 гривень 

 

25 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів