Гризуни не пройдуть. Лісівники Ужгородщини підготували захист для лісових розсадників

Гризуни не пройдуть. Лісівники Ужгородщини підготували захист для лісових розсадників
Вирощування красивих дерев та їх захист – одне із головних завдань лісівників. Проте справжньою бідою і постійною загрозою збереження посадкового матеріалу сіянців і саджанців є маленькі, але разом з тим і шкідливі істоти - кроти миші, медведки які лише за пару годин можуть знищити найдоглянутіші здорові молоді деревцята. Зубасті гризуни загрожують в основному лісовим розсадником.

 

Вже довгі роки ведеться боротьба з кротами та дрібними гризунами різними методами, але вони виявляються малоефективними, і перемога часто залишається за підземними ворогами. Використання негуманних методів (пасток, капканів, ядів чи газів), що призводять до загибелі тварин, приносить тимчасовий ефект і має непередбачувані наслідки, небезпечні для людини і шкідливі для ґрунту. Більш гуманні та екологічні - електронні відлякувачі, але ці пристрої малоефективні, вимагають постійного контролю і псують зовнішній вигляд ділянки. Можна також скористатися природним методом боротьби з кротами, посадивши на ділянці різні види рослин, які відлякують цих тварин (наприклад: квасоля, горох, сочевиця), але це тривалий процес, як, втім, і всі інші.

Тому для захисту від них лісівники у розсадниках облаштовують насипні грядки і встановлюють дрібну сітку аби саджанці змогли спокійно виросли і зміцнішали. Ця весна не стала вийнятком і працівники Ужгородського лісового господарства встановили спеціальну пластикову сітку, яка є надійним бар’єром для кротів і найдосконалішим методом боротьби з ними. Як розповідають самі лісівники, використавши захисну сітку від кротів і гризунів один лиш раз, більше не доведеться з сумом дивитися на пошкоджені посіви.

Окрім того, лісгоспівці також оновили лісовий розсадник на території Кам'яницького лісництва. Так лісівники повністю замінили грунт та ящики аби дерева росли в свіжих грядках.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

25 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів