Ужгородські діти відправилися у "поліцейську мандрівку"!

Ужгородські діти відправилися у "поліцейську мандрівку"!
Радісні та всі з бажанням у майбутньому стати поліцейськими - саме з такими емоціями повернулись учні Ужгородської ЗОШ №6 з екскурсії, яку для них провели поліцейські охорони Закарпаття.

 

Перед початком подорожі у минуле поліцейські охорони продемонстрували дітлахам те, як поліція охорони працює сьогодні.

- Ось бронежилет – він захищає поліцейського від ймовірних поранень у грудну клітину. Ось шолом – завдяки йому захищена голова. Це кайданки - при затриманні злочинця ми одягаємо їх йому на руки, - розповів старший сержант поліції Василь Штефанюк, одягаючи одного із школярів у спецзасоби поліцейського охорони.

Діти тішились, адже ще й мали нагоду посидіти і у автомобілі поліції охорони.

А вже згодом школярі вирушили у музей. Тут дітлахи мали змогу побачити, який формений одяг носили колишні міліціонери, приміряли головні убори, побачили, якою зброєю та засобами зв’язку користувались у минулому. Зацікав малечу і куточок поліції охорони. Діти з задоволенням слухали розповідь про структуру, яка працює вже майже 65 років. А багато хто ще й доповнював поліцейського у розповіді, адже, як виявилось, кілька учнів знають про поліцію охорони не з газет чи телебачення.

- А у нас вдома встановлена сигналізація поліції охорони. І коли до нас, кілька років тому, прийшли крадії, то приїхали поліцейські і затримали чоловіків, які хотіли поцупити наше майно, - розповів 6-тикласник Олег.

Дітям показали куточок АТО, а також транспорт, яким в минулому користувалися правоохоронці. Більше години діти провели у музеї: з цікавістю слухали історії минулого, "допитували" поліцейського охорони, який провів для них екскурсію, фотографувались. А на згадку, отримали повітряні кульки з емблемою поліції охорони.

Додамо, що захід для малечі було організовано спільно з міським центром зайнятості, таким чином, мали на меті ознайомити підростаюче покоління з професією поліцейського.

На завершення екскурсії школярі пообіцяли старшому сержанту поліції бути законослухняними та достойними громадянами своєї Батьківщини. Багато хто сказав, що, коли підросте, прийде служити до правоохоронних органів, повідомляє Управління поліції охорони в Закарпатській області.

 

 

 

 

 

 

25 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів