Службовці підприємства разом із сільськими "біровами" завищили вартість ремонту доріг майже на мільйон гривень

Службовці підприємства разом із сільськими "біровами" завищили вартість ремонту доріг майже на мільйон гривень
Відділом нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури області здійснюється процесуальне керівництво за досудовим розслідуванням, яке проводиться слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Закарпатській області, у кримінальному провадженні щодо службових осіб одного з підприємств області.

 

Як повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Артем Іванов, попередньо встановлено, що службові особи підприємства, у співучасті з головами сільських рад Закарпатської області, завищили вартість проведених ремонтно-будівельних робіт по капітальному ремонту доріг краю на загальну суму майже 1 млн грн., таким чином привласнивши кошти місцевих бюджетів в особливо великих розмірах.

У ході досудового розслідування безпосередньо процесуальним керівником у даному кримінальному провадженні проведено обшук за адресою розташування офісних приміщень підприємства, в ході якого вилучено фінансово-бухгалтерські документи.

На даний час досудове розслідування триває, призначено ряд відповідних судових експертиз, після чого буде вирішуватися питання про оголошення службовим особам підприємства про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна) та направлення кримінального провадження до суду.

 

26 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів