В Ужгороді вже вдруге проводять виставку-конкурс стартапів

В Ужгороді вже вдруге проводять виставку-конкурс стартапів
Завдяки «StartUp Village 2017» креативні ідеї молоді стануть реальністю.

 

Серед членів журі – провідні спеціалісти та експерти ІТ-індустрії Закарпаття. Крім конкурсної програми, проводиться чимало лекцій та майстер-класів із програмування та брендування, фінансової грамотності та інтелектуальної власності.

Мирослава ДРОБНИЧ, старший викладач УжНУ, співорганізатор «StartUp Village 2017»: "StartUp Village 2017 буде відбуватися 2 дні. У перший – виступи, майстер-класи, і в окремому залі паралельно – презентація стартапів. Всі відвідувачі конференції можуть проголосувати за стартап, який сподобався. В наступний день до обіду відбудеться насичена програма презентацій, а о 15.00 приступає до роботи журі. Журі працює у режимі спіч-виступ 30 хвилин: 15 на презентацію, 15 хв на питання: чи є аналоги у проекту? Яка його фінансова спроможність, фінансова політика? Стартапщики можуть своєю енергетикою вибороти собі перше місце. "

«Анімація для книг». Унікальну розробку інтерактивного додатку презентує студентка Факультету інформаційних технологій Юліанна Калинич. Основною ідеєю є привернення уваги та інтересу до читання паперових книг, з використанням сучасних ЗD та анімаційних технологій. Використовується принцип доповненої реальності. Така розробка може бути корисною для фентезі-видань, дитячих книжок та наукових посібників.

У рамках StartUp Village 2017 продемонстрували і роботу 3D-принтера. Експерти запевняють: Така технологія вже стає надпопулярною у світі, і вже скоро вона буде такою ж звичною, як і паперові принтери.

Представники ІТ-компаній не просто стають спонсорами та експертами на StartUp Village, а й підшуковують тут талановиту молодь, яка у майбутньому просуватиме вітчизняні «ай-ті».

Більше — у ВІДЕО УжІнформ

 

26 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів