Представник "золотого" Мужієва дебютував на ринку ранньою полуницею

Представник "золотого" Мужієва дебютував на ринку ранньою полуницею
Ось уже цілий тиждень поспіль у одному з торгових рядів на ринку Берегова свіжу полуницю продає мешканець "сонячного" села Мужієво Федір Варга (на фото).

 

Ціна хоча й немала (120 грн. за кіло), але товар того вартий: вітамінний, соковитий, так і проситься до рота. Звісно, можна придбати у прозорому лоточку: вони  в нього різних розмірів.

Розговорившись, автор цих рядків довідався, що він, колишній робітник перлітового кар‘єру, вдома має дружину-інваліда, доньку, зятя, онуків, а відтак ще й тепличку. Поліетиленовою плівкою вкрито 10 м. на 40, тобто 0,4 га. (чотири сотки). Площа, погодьтеся немала. У "теплі" та під "сонцем" урожаїть увесь овочевий ряд: і огірки, які спершу продавали від 45 до 50 грн., а зараз наполовину дешевше, і помідори, і редиска (пучечок 7 грн.), і цибуля з часничком, капуста тощо.

За кілограм базарники ще донедавна також просили 20 грн., але у останні дні ціна різко пішла вниз. Слід сподіватися, що у зв‘язку з стабілізацією на валютно-фінансовому ринку, ціну не галопуватимуть. На сьогодні гривня відносно до долара починає зміцнюватися. Зараз це також одна з основних тем, на базарі в тому числі. А ми, споживачі, подякуймо Федору Варзі, який свій хист і руки докладає, аби городяни до столу ранню полуницю мали.

Зваживши та продавши одному з покупців кілограм червоненького продукту, він, хвалячи свій товар, принагідно запрошує до себе в гості. Мета? Аби пересвідчитися, що овочі чисті та без нітратів, та що він не перекупник, а привозить на ринок і продає свій товар. Тобто чоловік роботящий!

Насамкінець показав руки, мовляв, вони змалку звикли до роботи. Рання полуниця, за його ж словами, дешевшою бути не може, бо такий закон ринку. Хоча погоджується, що ціна на неї падатиме не днями, а годинами. Однак це буде тоді, коли її буде на кожному базарному столі. А поки що він із цим товаром – дебютант.

Михайло ПАПІШ 

 

27 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Читач 2017-04-27 / 23:52:17

    4 сотки то не 0,4 га...
    Виправте в тексті!