В травні стане відомий власник почесної нагороди в Ужгороді – Ордену Марії Терезії

В травні стане відомий власник почесної нагороди в Ужгороді – Ордену Марії Терезії
3 травня в Ужгороді відбудеться третя щорічна церемонія вручення Ордену Марії Терезії – почесної нагороди, якою за особливий вклад у розвиток краю кожного року нагороджуються визначні закарпатці. Подія, традиційно, відбудеться на території скверу Марії Терезії (напроти Кафедрального собору на вул. Капітульній).

 

Цьогоріч організатори вирішили провести церемоніал раніше, а саме у травні. Це пов’язано з відзначенням 300-ї річниці з дня народження Марії Терезії, яке припадає саме на травень (імператриця народилась 13 травня 1717 року – прим.) Нагадаємо, минулого року Орден вручався на початку вересня.

Як повідомили в оргкомітеті церемонії, вручення Ордену, як і минулого року, проведуть за участі високоповажних нащадків королівського роду Габсбургів – Шандора та Герти-Маргарити Габсбург-Лотрінген. Варто зазначити, що в травні 2016 року Орден Марії Терезії отримав патронат сім’ї Габсбург, що, на думку організаторів, засвідчує високий статус та європейське визнання нагороди.

Ім’я нового кавалера ордену, як і імена кандидатів, організатори тримають у таємниці.

Нагадаємо, Орденом Марії Терезії відзначаються громадяни, які внесли вагомий внесок у розвиток Ужгорода чи Закарпатської області. Відзнаку засновано родиною Панових.

Першим кавалером Ордену в 2015 році стала керівник студії сучасного танцю «Бліц» Олена Камінська, що отримала почесну нагороду з рук тодішнього міністра освіти України Сергія Квіта. В 2016 році кавалером Ордену став Валентин Штефаньо – відомий ужгородський кондитер та шоколатьє.

У програмі заходу – живе виконання неофіційного гімну церемонії – композиції «Крила Марії Терезії» (автор – Дмитро Фесенко), виступи танцювальних колективів (ССТ «Бліц»), традиційне частування гостей тортом «Марія Терезія» авторства Валентина Штефаньо та ще багато цікавого.

Початок церемонії о 15:30.

Запрошуються ужгородці, гості міста та представники усіх ЗМІ.

chas-z.com.ua

 

27 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів