Очільник золотоносного Мужієва став на захист американського інвестора

Очільник золотоносного Мужієва став на захист американського інвестора
Сільський голова Мужієва Василь Фіцай прокоментував ситуацію, що склалась у ЗМІ довкола місцевого родовища поліметалів.

 

На його переконання, йдеться про інформаційні дискредитації конкурентів, покликані унеможливити прихід американських інвестицій у село та, відповідно, заблокувати його шанси на розвиток.

Про це він повідомив в інтерв’ю газеті «Панорама».

«Мужієво опинилося під інформаційним вогнем: причина відома – є прихильники видобутку золота, а є й опоненти-заздрісники. Прикро, що конкуренти нищать оптимізм тих, хто хоче покращення життя людей», – зазначає В.Фіцай.

Йдеться, зокрема, про поширення у ЗМІ інформації про те, що американська компанія «Avellana Gold», яка придбала підприємства з дозволами на видобуток золота в регіоні, начебто має стосунок до колишніх регіоналів, зокрема – екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. За словами ж посадовця, жодних приводів для поширення такої інформації немає, американського інвестора навмисно дискредитують ті, хто безпосередньо пов’язаний із людьми Януковича.

«Вкотре хочу сказати, що ніколи та ніхто їх – Ставицького та Захарченка – тут, на мужіївській території, не бачив. Інвестор є американською компанією, яка, на мою думку, аж ніяк не може мати стосунок до колишніх регіоналів. Окрім того, Avellana Gold неодноразово заявляла про свої серйозні наміри та готовність надавати у профільні міністерства всю необхідну інформацію про стратегію фінансування проекту, його економічне обґрунтування, екологічну безпеку тощо… Конкуренти спеціально дискредитують компанію, щоб підірвати її авторитет і реноме, а насамкінець – і взагалі витіснити з Мужіївського золотодобувного ареалу. Це – інформаційна технологія, над якою працюють ті, кому свого часу не вдалося нічого «здійснити», але «апетити» у них ще залишилися», – додає очільник села.

Нагадаємо, торік американська компанія «Avellana Gold» придбала 2 підприємства, що мають спецдозволи на видобуток поліметалевих руд у Берегівському рудному полі: «Карпатську рудну компанію» і «Західну геологорозвідувальну компанію». Передбачається, що це виробництво повинне забезпечити роботою близько 500 людей на перспективу до 30-40 років.

 

28 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів