Шухер: на Закарпатті інспектори праці перевірятимуть роботодавців без попередження

Шухер: на Закарпатті інспектори праці перевірятимуть роботодавців без попередження
Шукатимуть нелегальних "сірих наймитів".

 

Кабінет міністрів оприлюднив Порядок здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства про працю, ухвалений на засіданні Кабміну 26 квітня.  

Постанова від 26 квітня 2017 р. № 295 оприлюднена на Урядовому порталі.

"Порядок визначає ефективний механізм виявлення неоформлених працівників, що є черговим кроком уряду у боротьбі за легалізацію доходів громадян та недобросовісних підприємців", - прокоментували розпорядження в Секретаріаті Кабінету Міністрів.

Згідно з документом, Кабмін дозволив інспекторам праці без попередження перевіряти роботодавців на предмет неоформлених працівників.

Інспектори праці за наявності службового посвідчення безперешкодно, без попереднього повідомлення мають право на інспекційні відвідування з питань виявлення неоформлених трудових відносин, у рамках яких можуть проходити до будь-яких приміщень, в яких використовується наймана праця; ознайомлюватися з будь-якими документами, ведення яких передбачено законодавством про працю; наодинці або у присутності свідків ставити керівнику та/або працівникам об’єкта відвідування запитання, що стосуються законодавства про працю, отримувати із зазначених питань усні та/або письмові пояснення.

За наявності ознак кримінального правопорушення або створення загрози безпеці інспектора праці залучатимуть працівників правоохоронних органів.

ukrinform.ua

 

28 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. андрій 2017-05-02 / 16:18:12

    давно пора !!!!

  2. 2017-04-28 / 23:29:23