"Рожева" частинка Ужгорода з’явилася сьогодні у місті на Сході України

"Рожева" частинка Ужгорода з’явилася сьогодні у місті на Сході України
Два десятка деревцят сакур подарували своїм колегам з Донецької області поліцейські Закарпаття в рамках спільного проекту «Схід і Захід - разом».

 

20 дерев висадили сьогодні, 28 квітня, в Приморському парку заступник голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін, голова Маріупольської міськради Вадим Бойченко разом з поліцейськими, учасниками Ліги і дітьми зі школи-інтернату №2. Сакури стали подарунком Донеччині від голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля і поліції Закарпаття, які об'єдналися в турботі про дітей.

Сьогодні в Маріуполі з'явилася частинка Ужгорода - міста, де розташована найбільша в Європі алея сакур. Це дерево є своєрідним символом Закарпаття, яке вже стало для поліції Донецької області «регіоном-побратимом».

Сакури подарували закарпатські поліцейські своїм колегам з Донецької області в рамках спільного проекту «Схід і Захід - разом». Він починався з порятунку дітей з фронту бойових дій. Саме після відпочинку в Закарпатті в 2015 році, який був організований керівниками поліції двох областей В'ячеславом Аброськіна і Сергієм Князєвим, молодь заснувала громадську організацію «Ліга майбутніх поліцейських».

Прикрасити своє місто сьогодні зібралися поліцейські, місцева влада, активні ліговци з ліцею-школи №48 та діти, позбавлені батьківського тепла, а також представники громадської організації «Клуб любителів японської культури», так як 2017 рік проголошено Президентом України роком Японії.

Першу алею сакур в Маріуполі заклали В'ячеслав Аброськін і Вадим Бойченко, їм допомагала маленька Софійка, яка розбирається в японській культурі. Алея названа в честь дітей, які першими зробили крок до єднання Сходу і Заходу і почали змінювати країну з себе, інформує guru.ua.

Генерал зазначив, що на цьому місці буде закладено пам'ятний камінь.

- Ми всі разом сьогодні висадили цю алею, щоб вона щовесни радувала жителів. Важливо, щоб люди пам'ятали, і наші діти, коли виростуть, могли сказати - ось це я посадив. Ми працюємо всі разом, і будемо і далі працювати для народу України, для жителів Маріуполя, для всієї Донецької області, - підкреслив В'ячеслав Аброськін.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко зазначив, що, дійсно, Схід і Захід - разом, готові допомагати і культурно, і духовно і разом розвивати країну.

- Сьогодні ці дітки, «Ліга майбутніх поліцейських», здійснюють позитивні вчинки, спрямовані на розвиток міста. В'ячеслав Аброськін завжди залучає молодь до процесу зміни міста, місто змінюється, і діти наші змінюються разом з містом, - сказав Вадим Бойченко.

Глава «Клуб любителів японської культури» Ілона Архангельська подякувала за свято, яке Нацполіція і міськрада подарували місту, і зазначила, що в давні часи сакура була на гербі самураїв, а зараз в Японії вона є символом поліції.

Дітвора працювала з захопленням, і тепер у кожного є «свій» дерево.

- Люди будуть приходити сюди, фотографуватися, - з гордістю говорить 12-річний Артур, вихованець маріупольського інтернату.

 
 
 
 
 
 
 

 

28 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів