В Ужгороді пройшов конкурс з живопису «Срібний мольберт»

В Ужгороді пройшов конкурс з живопису «Срібний мольберт»
З 25 по 29 квітня 2017 року в Ужгороді проходив ІІ Всеукраїнський конкурс з живопису «Срібний мольберт», участь у якому взяв 51 студент 2-6 курсів мистецьких спеціальностей з 17 вищих навчальних закладів України III-IV рівня акредитації.

 

Організатором конкурсу виступила культурно-мистецька фундація Brovdi Art.

«Подібні заходи дають можливість творчій молоді проявити себе, порівняти свій рівень майстерності з ровесниками з інших вузів, отримати новий досвід та знання.  Також це шанс познайомитися з дорослим арт-світом – відомими художниками, галеристами, мистецтвознавцями, дізнатися щось цінне і корисне, отримати об'єктивну і компетентну оцінку своєї творчості. Віримо, що «Срібний мольберт» – це проект, який стане позитивним переломом в українському молодому арт-просторі», – відзначили засновники фундації Brovdi Art Роберт та Наталія Бровді

До оргкомітету конкурсу надійшли заявки на участь від близько 350 студентів із 67 навчальних закладів. За підсумками таємного рейтингового оцінювання експертною радою відбірковий етап успішно пройшов 51 студент.

Авторитетне журі конкурсу оцінювало роботи учасників у трьох номінаціях: «Міський пейзаж», «Портрет» та «Імпровізація».

До журі конкурсу серед інших увійшли імениті українські художники – Анатолій Криволап, Тіберій Сільваші, академік Андрій Чебикін, метр українського живопису Володимир Микита, відомий мистецтвознавець Галина Скляренко, художники Олександр Бабак, Петро Гулин, Владислав Габда, Володимир Петрашик, ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник, Голова Закарпатської організації Національної спілки художників України Борис Кузьма.

На підставі підрахунку результатів таємного голосування членів журі, переможцями ІІ-го Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» стали:

У номінації «Міський пейзаж»:

Перше місце – Вероніка Сироткіна (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури); 

Друге місце – Максим Господинчик (Закарпатська  академія мистецтв);

Третє місце – Катерина Шелевицька (Закарпатська  академія мистецтв).

У номінації  «Імпровізація»:

Перше місце – Максим Господинчик (Закарпатська  академія мистецтв); 

Друге місце – Володимир Когут (Львівська національна академія мистецтв); 

Третє місце – Вероніка Сироткіна (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури);.

У номінації «Портрет»:

Перше місце – Максим Господинчик (Закарпатська  академія мистецтв);

Друге місце – Вероніка Сироткіна (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури);

Третє місце – Петро Грицюк (Львівська національна академія мистецтв).

Чимало учасників отримали спеціальні призи від партнерів конкурсу, зокрема, були нагороджені:

– від аукціонного дому «Золотое Сечение» – Анастасія Мітікова (Харківська державна академія дизайну і мистецтв);

–        від Sky Art Foundation – Вероніка Сироткіна (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури);

–        від Максима та Юлії Волошиних, засновників галереї сучасного мистецтва Voloshyn Gallery – Петро Грицюк (Львівська національна академія мистецтв);

Володимир Когут (Львівська національна академія мистецтв), Ігор Некраха (Обласний комунальний заклад «Харківське училище культури»);

–  від «Royal Talens» – Станіслав Ілляшенко (Харківська державна академія дизайну і мистецтв).

Спеціальну відзнаку від художника Анатолія Криволапа отримала Анастасія Теличук (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури).

Від арт-дилера, засновника «Art Dealer» Ігоря Абрамовича отримали нагороди три учасники: Олег Дробоцький (Львівська національна академія мистецтв; Вероніка Сироткіна (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури) та Діана Факш (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури).

Медіа-партнер конкурсу – засновник інформаційного порталу «Arts Looker»  Михайло Кирейто також відзначив роботу Діани Факш (НАОМА) і в нагороду запропонував їй ще цьогоріч організувати виставку робіт у київському арт-просторі «SKLO».

Арт-резиденція «Великий перевіз» нагородила десятиденним відпочинком трьох учасників, чиї роботи найбільше сподобалися її представнику: Петра Грицюка (Львівська національна академія мистецтв), Анастасію Мітікову (Харківська державна академія дизайну і мистецтв) та Олексія Омельченка (НАОМА).

Крім того, всі учасники отримали від нідерландської компанії «Royal Talens» набори олійних фарб Van Gogh та набір лінерів Sakura.

Усі конкурсанти отримали сертифікати учасників та подарунки від організаторів конкурсу – культурно-мистецької фундації Brovdi Art. Роботи молодих митців будуть надруковані у каталозі проекту.

«Срібний мольберт» проводиться вдруге поспіль. Минулого року у мистецькому змаганні юних талантів взяли участь 44 студенти з 22 вузів 13 регіонів України (детальніше див. на https://molbert.brovdi.art/2016/).

 Довідка про Brovdi Art:

Brovdi Art – культурно-мистецька фундація, яка має на меті  формування сучасного арт-простору, втілення інноваційних творчих ідей та проектів.

Фундація ставить перед собою завдання  створити якісну, цікаву та доступну платформу, яка поєднуватиме класичне й сучасне мистецтво, живопис і скульптуру, експозицію та перформанс, новітні мультимедіа і традиційний екскурс, культурно-пізнавальний контент і якісне дозвілля.

Прес-центр

ІІ-го Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису

 «Срібний мольберт»

 

29 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів