Юні закарпатці затанцювали рок-н-рол, танго, хіп-хоп...

Юні закарпатці затанцювали рок-н-рол, танго, хіп-хоп...
Обласний конкурс серед колективів шкіл естетичного виховання Закарпатського краю та, власне, свято танцю відбулися в суботу в Ужгороді.

 

29 квітня – Міжнародний день танцю – мистецтва, що зрозуміле без слів і не знає вікових обмежень, яке завжди тримає своїх служителів у відмінній формі та чудовому настрої, зрештою, мистецтва, що вражає різноманіттям.

Саме такі емоції викликало в численних глядачів дійство, що проходило нині на площі театральній в Ужгороді. Свято танцю за участі провідних хореографічних колективів краю традиційно влаштували управління культури облдержадміністрації, Ужгородська міська рада та Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури з ініціативи Дитячої академії танцю. 

Розпочалося дійство з урочистої ходи танцівників на чолі з ансамблем мажореток Ужгородського коледжу культури і мистецтв від облмуздрамтеатру до головної сцени свята, де колективи, їх наставників і вболівальників, а також містян та гостей Ужгорода привітали організатори. Зокрема, заступник начальника управління культури ОДА Ілдико Молнар зазначила, що цьогоріч Закарпаття достойно відзначило Міжнародний день танцю: з 28 по 30 квітня Ужгородський коледж культури і мистецтв приймає Всеукраїнський науково-методичний семінар із проблем розвитку початкової хореографічної освіти з насиченою програмою заходів, а в суботу відбулись обласний конкурс серед колективів шкіл естетичного виховання краю та, власне, свято танцю в Ужгороді.

Після офіційного старту сцену передали танцівникам. Композиції в стилях рок-н-рол, танго, хіп-хоп, джаз та багатьох інших, а також флешмоб із залученням усіх учасників і глядачів дійства виконали зразковий ансамбль народного танцю "Джерельця Карпат", учні хореографічного відділу Ужгородської дитячої школи мистецтв, хореографічний колектив "Наша файта", вихованці Дитячої академії танцю, зразкової хореографічної студії "Мрія", ансамбль танцю "Пролісок", танцювальний колектив "Лілея", дитячий танцювальний колектив "Зефірчик-Зіраті" й учасники танцювального клубу "Родем".

Джерело: Управління культури Закарпатської ОДА

 

30 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів