Календарі чемпіонату та першості Закарпаття з футболу затверджені на виконкомі ФФЗ

Календарі чемпіонату та першості Закарпаття з футболу затверджені на виконкомі ФФЗ
Вчора, окрім цього, була затверджена також низка інших важливих рішень.

 

У суботу, 29 квітня, на черговому засіданні Виконкому Федерації футболу Закарпаття були затверджені календарі чемпіонату та першості області. Окрім цього було затверджена низка важливих рішень.

Зібрання відкрив голова ФФЗ І.Дуран. Переконавшись у присутності достатньої для прийняття рішень кількості членів виконкому, Іван Петрович перейшов до порядку денного. Однак насамперед було остаточно зняте питання по Миколі Гібалюка в його ж присутності. Члени виконкому схвально поставилися до продовження подальшої тренерської кар’єри на Закарпатті нинішнього наставника «Миная». Більше того, «коучу» разом із Рудольфом Балажинцем заступник голови федерації Віктор Наскалов вручив дипломи ФФУ, які засвідчили про успішне завершення тренерських курсів (ліцензія «С»).

Далі виконкомівці затвердили рішення Бюро ФФЗ № 1 і № 2 за 2017 р. Зокрема щодо запізнення бригади арбітрів на матчі зимової першості «Вишково» – «Іза» (12 лютого) та ФК «Копаня» – СДЮСШОР Ужгород (25 лютого) вирішили: звіт комітету арбітрів ФФЗ узяти до відома; активізувати роботу з підготовки суддів до офіційних змагань, звернувши увагу на неухильне дотримання ними вимог регламенту до, під час і після обслуговування футбольних матчів. Також вирішили комітету з проведення змагань ФФЗ провести наради з президентами клубів окремо Східної та Західної зон першої ліги, на яких розглянути питання з виконання вимог регламенту змагань у частині організації відеозапису офіційних футбольних матчів та перегляду розцінок оплати арбітражу ігор у першій лізі.

Щодо інцидентів, які сталися в Тячеві під час проведення футбольних матчів зимової першості ФК «Тячів» – ФК «Карпати» Дубове та ФК «Карпати» Рахів – «Інтер» Ганичі, то вирішили вказати організаторам матчів зимової першості на незадовільну роботу з організації та проведення футбольних матчів на стадіоні ім. Л.Бейреша в Тячеві. До того ж за недисципліновану поведінку до граючого тренера Сергія Герича команди СК «Тячів» застосувати дисциплінарні санкції. Матеріали ж про недисципліновану поведінку С.Герича передати в КДК ФФЗ для визначення міри покарання. Притому вирішили повідомити Тячівську міськраду про інцидент, що мав місце під час футбольних ігор зимової першості, вказавши на низький рівень організації змагань та безвідповідальне ставлення до цього С.Герича.

Щодо змін до регламенту змагань, то погодили пропозицію комітету з проведення змагань із відповідними доповненнями (заявок футболістів з урахуванням єдиної бази гравців, термінів проведення чемпіонату й першості, тарифів на арбітраж та інспектування тощо). Стосовно календаря ігор та системи проведення, то чемпіонат і першість відбудуться в два кола, щоб, усе ж, максимально витримати спортивний принцип. Перша частина баталій в обох лігах фінішує 9 липня, а друга стартує 20 серпня. Притому у вищій лізі до 10 вересня відбуватимуться ігри Кубка ліги (включно з юнаками) в одне коло (із попереднім розподілом команд на дві групи), а потім продовжать регулярний чемпіонат.

Щодо переносу найближчих ігор за участі фіналістів Кубка «Севлюша» й «Миная», то вирішили дозволити, але за письмової згоди всіх учасників таких матчів.

На виконкомі затвердили головою комітету жіночого футболу ФФЗ Крістіну Костевку, списки арбітрів і делегатів для обслуговування матчів чемпіонату та першості Закарпаття, попередньо заслухавши інформацію про результати атестації. Особливо гарячим було обговорення за участі І.Дурана, його першого заступника Станіслава Сухана, заступників Віктора Качура та Віктор Наскалова питання дефіциту суддівських кадрів. Говорили і про необхідність активізації роботи Школи молодого арбітра та заслухання на бюро ФФЗ представників федерацій Хустського, Рахівського й Ужгородського районів, де є команди обласного рівня, однак відсутні суддівські бригади. Рекомендували й клубам мати у своєму розпорядженні резервних арбітрів, але не з числа тих, хто обслуговує матчі. Відповідно провести для таких осіб семінар-атестацію. Також обговорювали пропозицію раз на місяць збирати арбітрів і розглядати спірні моменти в поточних футбольних матчах. Вирішили й пропонувати ДЮСШ включити в навчальний процес окремо вивчення правил гри та подумати, щоб приймати їх знання в суддів у районах.

У різному розглянули кілька питань. Зокрема, схилилися до думки, що матчі збірної області в Кубку регіонів слід організовувати в будні, щоб не страждали інтереси клубів, адже на вихідні відбуваються матчі чемпіонату й першості. Також суворо каратимуть, якщо якийсь із футболістів протягом одного сезону вирішить зіграти одночасно в двох командах. На такого порушника чекають дискваліфікація, штраф, а відповідним клубам зараховуватимуть ще й поразки 0:3 в поєдинках, у яких недобросовісний гравець брав участь адже контролювати ситуацію повинні й на місцях), пише Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ.

Отже, загалом усі попередні рішення легітимували, чемпіонат і першість стартують у правовому, так би мовити, полі. Удалого старту регулярних змагань в усіх лігах.

 

30 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів