В Ужгородському замку сьогодні виконували музику, яку забули на багато десятиліть

В Ужгородському замку сьогодні виконували музику, яку забули на багато десятиліть
Сьогодні в Ужгородському замку відбувся пасхальний перформанс «Стародавні великодні висвятки», який організував Заслужений академічний закарпатський народний хор на чолі з його керівником Наталією Петій-Потапчук.

 

У виконанні хору сьогодні прозвучали старовинні прекрасні закарпатські мелодії XIX – XX століть. До програми «перформансу» увійшли твори, які ще ніколи до цього Закарпатським народним хором не виконувалися, і до сьогодні були  просто забуті. Це були твори відомих закарпатських композиторів того часу, а саме: Олександра Духновича, Василя Талапковича, Іоанна Бокшая, Сільвая, Кізими та інших.

«В архівах Закарпатського краєзнавчого музею є багато чудових нот різних старовинних пісень, багато різних збірок. Їх потрібно виконувати, аби люди мали змогу почути цю музику», – зазначила під час концерту керівник Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук.

Чарівний спів солістів хору Яни Садварій, Петра Матія, Мирослава Копинець та інших не залишив байдужими нікого з присутніх. Глядачі щиро аплодували виконавцям та навіть трохи підтанцьовували.?

uzhgorod.net.ua

 

30 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів